Sjekk den vakre timelapse-videoen laget i Lord of the Rings-omgivelsene
(Bilde: Martin Heck/YouTube)

Sjekk den vakre timelapse-videoen laget i Lord of the Rings-omgivelsene

Slående 4K-timelapse fra New Zealand.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Stadig flere fotografer ser ut til å legge sin elsk på den både tidkrevende og teknisk utfordrende timelapse-teknikken, som sist ble brukt i en svært ambisiøs og teknisk brilliant video av et fargerikt korallrev i utvikling.

Nå melder nettstedet SLR Lounge om et nytt timelapseprosjekt som også har åpenbart høye ambisjoner. «Awakening» er navnet på en video konstruert av den tyske fotografen Martin Heck, som har spesialisert seg på nettopp timelapse-fotografering.

Med Awakening ønsker Heck å fange inn de særskilt naturskjønne omgivelsene i landet hvor de kjente Lord of the Rings-filmene ble spilt inn, nemlig New Zeland, noe han etter videoen å dømme klarte til gangs.

Fotografen fikk også fanget inn fantastiske bilder av nattehimmelen.
Fotografen fikk også fanget inn fantastiske bilder av nattehimmelen.Foto: Martin Heck/YouTube

Brukte fire måneder

Fotografen brukte hele fire måneder på å reise rundt i landet og samle inn bildemateriale. I jakten etter de mest egnede motivene utforsket han blant annet avsidesliggende landeveier og fjellstier, og mang en natt ble også tilbragt under åpen himmel.

Av kameraer benyttet Heck et Canon EOS 6D og et Canon EOS 550D, og objektivene omfattet telezoom-objektivet Canon EF 70-200 mm f/4L USM, supervidvinkel-objektivet Samyang 14 mm for Canon og Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM.

Videre ble filmen tatt opp i 4K-oppløsning, og til å etterbehandle videoen brukte Heck programmene Lightroom 5, After Effects og Premiere Pro.

Martin Heck driver for øvrig sitt eget selskap kalt Timestorm Films, som altså har timelapse som hovedfelt, og på selskapets hjemmeside kan du finne både flere tekniske detaljer og flere imponerende timelapse-verk. Awakening-videoen kan du se under.

Har du lyst til å begynne med timelapse?
Her er vår guide (del 1 av 2) »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen