Sjekk den utrolige videoen av det mektige nordlyset
(Bilde: Vimeo)

Sjekk den utrolige videoen av det mektige nordlyset

Og nei, det er ikke en timelapse-video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For naturfotografer finnes det mange vakre, naturlig forekommede motiver å velge mellom. En stor favoritt blant mange er det slående nordlys-fenomenet, som norske fotografer er så heldige å ha god tilgang til.

Nå melder nettstedet PetaPixel om en flere minutter lang video som viser det spektakulære nordlyset i all sin prakt. Videoen er lastet opp på Vimeo.

Foto: Vimeo

Tatt opp i sanntid

Fotografen er en koreaner ved navn Kwon O Chul, som tok opp filmen ved byen Yellowknife i det nordlige Canada. Han fanget opp nordlyset, som var av den mest voldsomme typen, mellom klokken 22:25 og 23:50 på kvelden.

Hele videoen er i sanntid, det vil si at det ikke er brukt noen former for tidsmanipulering ala timelapse-teknikker eller lignende, noe som gjør klippet desto mer imponerende.

Fotografen brukte flere ulike kameraer under seansen, men skriver på Vimeo-siden sin at han foretrakk et Nikon D4 til jobben. ISO-innstillingen satte han på 6400 og blenderen f/2,0 og f/1,4 under opptaket. Videoen er fem minutter lang og kan ses under.

GoPRo-kameraer kan også brukes til å ta naturvideoer: Nå har det kommet en arm som gir kameraene åtte ganger lenger batteritid »

Aurora Substorm - Real time motion from kwon, o chul on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen