Sjefen undervurderer mobilens viktighet

Undersøkelsen hvor henholdsvis 3000 ansatte og 2700 beslutningstakere i ulike typer amerikanske, tyske og kinesiske bedrifter deltok, strakk seg over fire måneder. Formålet var å gi Nokia en bedre forståelse av hvilke typer mobiltelefoner og mobiltjenester bedriftsmarkedet trenger.

 

Ansatte fremmer utvikling

Fra beslutningstakernes perspektiv bruker kun 24 % av de ansatte mobilen i relasjon til jobben. Over 50 % av de ansatte i de samme bedriftene indikerte at de aktivt bruker mobilen i arbeidslivet.

 

Dette gapet i oppfattelsen av mobil-teknoliogiens’ relevans i jobben, indikerer ifølge Simpson Carpenter en underliggende virkelighet som tilsier at det er de ansatte som er med på å drive denne teknologien fremover.

 

Det kommer ogsÃ¥ frem i rapporten at de ansatte har større innsikt enn beslutningstakerne i hvordan mobile tjenester kan øke effektiviteten og produktiviteten i bedriften. Det vises til at det ofte er de ansatte som mÃ¥ presse gjennom løsninger som gir dem tilgang til for eksempel CRM-systemer fra mobilen.  

 

Videre påpekes det at denne trenden tenderer til å snu etter hvert som beslutningstakerne gjøres klar over denne teknologiens faktiske muligheter.


Entydig dom
Selv om det i undersøkelsen registreres en påbegynnende endring i beslutningstakernes oppfatning av mobilteknologiens nytteverdi for de ansatte, er dommen allikevel klar:

 

Per i dag undervurderes mobilen som arbeidsverktøy for de ansatte.

 

Rapporten vil bli lagt ut som referanseguide for bedrifter med en oversikt over hva de bør se på ved valg av nye mobiltelefoner og funksjoner for sine ansatte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen