Sjefen vil ha deg på jobb i ferien

Over halvparten av norske sjefer tilrettelegger for feriejobbing, viser undersøkelse.

Grensen mellom ferie og jobb viskes stadig mer ut, skriver Astra Telecom i en pressemelding. 

Flertallet tilrettelegger

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Norstat sier 52 prosent av norske ledere at det er svært viktig å tilby ansatte muligheter for såkalt fjernjobbing. Tilgang til e-post på mobil og nettbrett er vanligst, men stadig flere ønsker også videoløsninger på mobile enheter.

– Først og fremst bør ferien benyttes til å slappe av og tilbringe tid med familie og venner, men det er ikke tvil om at mange arbeidstakere lider av dårlig samvittighet fordi de må jobbe kanskje 5-6 av de ukene som barna har ferie. Da er gode teknologiske løsninger et godt alternativ for å kunne forlenge ferien noe, eller for å kunne jobbe litt hjemmefra, sier Bjørn Inge Lindhjem (bildet), administrerende direktør i Aastra Telecom.

Videoløsninger i vinden

Den nye trenden er enkle videoøsinger som kan benyttes på mobile enheter som smarttelefoner, lesebrett, laptoper eller egne små videoterminaler. Ifølge Astera har salget av slike løsninger økt med 70 prosent i forhold til i fjor.

–Har du tilgang til for eksempel 3G, 4G eller bredbånd, kan du delta med like god kvalitet som om du sitter på kontoret. Dermed kan du på formiddagen i ferien delta på et par videokonferansemøter, og nyte ettermiddagen og kvelden sammen med din familien. En optimal løsning i tilfelle du ønsker å forlenge ferien, sier Lindhjem.

Norstat-undersøkelsen ble gjennomført 20.3.2013, og totalt deltok 600 ledere, alle fra privat sektor.   

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen