Test

Sjarmør med turbomotor

Testresultater

Sony Ericsson K660i

Positive ting Bra utseende, godt batteri, gode taster og mange funksjoner. Støtter Edge og Super-3G.
Negative ting Mangler fotolys. Litt liten skjerm.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Sony Ericsson K660i

Positive ting Bra utseende, godt batteri, gode taster og mange funksjoner. Støtter Edge og Super-3G.
Negative ting Mangler fotolys. Litt liten skjerm.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Det er nemlig lite som er nytt ved K660i. Den har riktig nok støtte for både Edge og super-3G, men ellers er det mye som minner om telefoner som K550i, W610i og K810.

Mens telefonen i størrelse er nesten identisk med K550i, så har den de samme runde tastene som K810i. K-modellene har tradisjonelt vært mobiler med fokus på kamera. Det er det ikke på K660i, som er den første K-seriemobilen uten fotolys. Den har ikke autofokus, og tar bilder med "bare" 2 megapiksler oppløsning. Bildene er gode nok for meldinger, og et blinkskudd i godt lys kan saktens skrives ut og brukes som postkort.

Design
Men selv om K660i har mange av de samme designelementene som Sony Ericssons øvrige modeller, så skiller den seg umiddelbart fra søskenflokken ved et dristig fargevalg. Vårt testeksemplar er hvitt, med grønn sidelist og grønne navigasjonsknapper. I tillegg har den en stilig forkrommet ramme på begge sider av sidelisten.

Toppen er egentlig i klar plast med hvit underside. Det får telefonen til å se ut som om den har en glasstopp. Talltastene er små og runde i hvit plast. Sony Ericsson kaller fargen ”Lime on White.” Om du heller vil ha en litt mørkere variant kan du velge ”Wine om Black.” På denne modellen er det grønne erstattet av dyp rødt, og det hvite med sort.

Innhold
Skjermen på K660i er sylskarp, med oppløsning på 240x320 punkter. Den kan vise 262.144 forskjellige fargenyanser.
Menyene på K660i er nøyaktig slik vi forventer på en Sony Ericsson i denne klassen. Her finnes 4x3 ikoner, med ekstra programmer under ikonet merket ”underholdning.” Her finner vi spillene ”Johnny Crash does Texas” (du er stuntmannen Johny Crash), Quadra Pop og et spill der du kjører berg- og dalbane. Spillene har god grafikk, mens musikken som følger med er helt fryktelig (må alle spillprodusenter kjøre spill med lirekass-MIDI?).

K660i har også TrackID, programvaren som gjenkjenner musikk som spilles. I tillegg kommer Google Maps, i samme versjon som på toppmodellen W890i. Du kan også bruke VideDJ, PhotoDJ eller MusicDJ for å gjøre enkle ting med mediefilene dine. I disse programmene er det imidlertid ikke noe nytt.
Tastene på K660i er små, men sitter godt fra hverandre og er enkle å tekste med. Om du er svaksynt vil du muligens synes skjermbildet er i minste laget. Vi savner en mulighet for å kjøre opp størrelsen på bokstavene så de blir enklere å lese for denne gruppen.

Youtube-støtte
Sony Ericsson trekker selv frem telefonens egenskaper som nettleser. Her finner vi nettleseren NetFront, som er en god nettleser for denne type mobiltelefoner. Du kan surfe med skjermbildet stående eller liggende, men den praktiske nytten av landskapsmodus (liggende skjerm) er begrenset. Det merker du så snart du skal skrive inn tekst. Telefonen kan spille av videoer fra Youtube. Disse åpnes i en egen mediespiller og kan vises i fullskjerm.

Youtubevideo på K660i

At dette er en ”internett-mobil” ser du også på de små ikonene som lyser opp ved siden av de høyre talltastene når telefonen er på nett. Tilsvarende ikoner på K810 og K850 viser snarveier til kamerainnstillinger – her viser de snarveier til søk, favoritter osv.

Vårt største ankepunkt mot nettleseren er at skjermen setter begrensninger for nytten. Det er unektelig plass til en større skjerm på K660i.

Proff nok
For brukere som har e-post fra en Exchange-server, er det godt å se at Sony Ericsson har lagt til synkroniseringsmulighet på K660i. Det betyr enkel og grei tilgang til push-mail, kalender og kontaktliste i Outlook.

Siden du synkroniserer direkte mot en server trenger du heller ikke å bruke den medfølgende USB-kabelen til dette. Kabelen er imidlertid god å ha når du skal flytte musikk eller bilder mellom telefon og PC.

Musikk

Telefonen har en god musikkspiller, men kommer med et enklere hodesett enn musikkmobilene. Blant annet kan du ikke koble til vanlige hodesett uten å bruke ekstrautstyr i form av en adapter. Men telefonen er forberedt for PlayNow- musikktjenesten til Sony Ericsson. Med raske forbindelser (opp til 3,6 Mbit/s med super-3G) er telefonen godt egnet for nedlasting av musikk og filmsnutter der disse nettene er åpnet. I andre områder kan du bruke Edge.


K660i skal slåss i det øvre mellomsjiktet. I denne delen av markedet er konkurransen knallhard, men Sony Ericsson har noe ved seg som gjør at det er lett å bli forelsket. Menyene er enkle, funksjonene mange og de virker. Denne mobiltelefonen har bra utseende, gode taster og svært god batterikapasitet. Dessuten er denne modellen blant de rimeligste i klassen (fra ca 2000 kroner uten abonnement).

Da kan vi tilgi Sony Ericsson for at vi blir avspist med et minnekort på 256 MB. Det burde vært det dobbelte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen