Sjakk og retro

Den japanske operatøren KDDI har bestemt seg for å følge trenden med personaliserte og spesielt formede mobiltelefoner for de ekstra kresne, og har hyret den prisvinnende designeren Naoto Fukasawa til å designe sin nye linje med telefoner. Resultatet har blitt den retro-designede mobiltelefonen 'Infobar' - populært kjent som sjakktelefonen.

Den unike formen til den nye telefonen minner mest om en middels stor sjokoladeplate eller en flatklemt fjernkontroll av moderne slag. Med en tykkelse på kun 11 millimeter er dette trolig en av de tynneste telefonene på markedet, mens den i høyde og bredde er noe større enn en ordinær mobiltelefon.

Infobar er heller ikke noen gråkatt når det kommer til farger og stil, og kommer i tre skrikende fargevalg. Det fiffigste av disse må være 'Ichimatsu', som skal ta utgangspunkt i de svarte og hvite fargene på en kimono, men kanskje minner om et sjakkbrett med sine symmetriske, firkantede knapperuter. De to andre modellene kommer i henholdsvis fargesprakende rødt og en mer nøytral blåfarge.

Ellers kommer den nye designertelefonen med det meste av moderne teknologi. Telefonens skjerm leverer en oppløsning på 132x176 piksler, mens minnekapasiteten er oppgitt til 3 MB. Et innebygget kamera er selvsagt på plass, som i størsteparten av nye japanske telefoner, og telefonen er dessuten utstyrt med en innebygget blitz for å ta bilder i mørke omgivelser.

De nye telefonene vil produseres av Sanyo, og skal lanseres på det japanske markedet i november. Prisnivået er enda ukjent, men vil nok ikke være for lavt..


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen