Sitemaps får bredere støtte

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Et eksempel på en Sitemaps-fil

Søkegiganten Google lanserte i fjor verktøyet Google Sitemaps, som representerte en ny teknologi for websøk.

Sitemaps er i utgangspunktet en XML-fil med URL-er for en nettside pluss metadata-informasjon om nettadressene som tilhører nettsiden, som en søkemotor kan bruke til å finne relevante treff. XML-filen på serveren gir søkemotoren informasjon om nettsider, og hvilke sider som er blitt endret i det siste.

Teknologien virker både for de som lager én nettside og de som lager en webstruktur med flere undersider. Sitemap-filen oppdateres når en nettside endres, og dermed kan Google holdes oppdatert fortere enn ellers. Filen sendes til Google, og gjør at indeksering av websider blir mye bedre enn før.

En annen fordel med Sitemaps er at søkemotoren går direkte til endringene av en nettside istedenfor å søke i en hel webstruktur.

Registrering av flere søkemotorer på ett sted

Google, Yahoo, Microsoft er konkurrenter på søkemarkedet, men er nå blitt enige om et fellesbruk av Sitemaps.

I den anledning er det nå opprettet nettsiden sitemaps.org som skal kunne brukes til å registrere nettsider i alle tre søkemotorene samtidig.

Det var både Google og Yahoo som tok initiativet til dette samarbeidet, og meningen er å invitere flere søkemotorer til å delta. Microsoft har altså allerede sagt ja.

Sitemaps-teknologien er utviklet under såkalt "Attribution/Share Alike Creative Commons"-lisens slik at den kan brukes av flere søkemotorer hvis de ønsker det.

Les mer om Sitemaps på sitemaps.org.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen