Atlantis på et tidligere oppdrag.

Siste romferd bruker 3D

Den 28. juni i år er det duket for den aller siste romferden til en romferge fra NASA – og Atlantis er fergen som får det ærefulle oppdraget. Med på lasset er Panasonics 3D-kamera AG-3DA1, som skal dokumentere turen med sin stereoskopiske teknologi.

Både turen og eksperimenter på den internasjonale romstasjonen ISS skal bli filmet i 3D, for på den måten å forevige den historiske begivenheten. I juni vil Atlantis være den siste gjenværende fergen i drift etter at Discovery og Endeavour har blitt pensjonert.

Koster å være kar

Panasonic AG-3DA1
Panasonic AG-3DA1
ISS
ISS

Astronautene får, i tillegg til kameraet, tilgang til 3D-LCD-skjermer på 25,5 tommer. Kameraet AG-3DA1 har en pris på rundt 120 000 kroner, veier omkring 3,3 kg, har to linser og to CCD-brikker med en oppløsning på 1080p. Opptak blir lagret på to 32 GB SDHC-kort med en kapasitet på 180 minutter.

"Panasonic er glade for at 3D-videokameraet 3DA1 spiller en vesentlig rolle i dokumentasjonen av dette NASA-oppdraget," forteller John Baisley, visepresident i Panasonic Solutions Company og fortsetter:

"Menneskets romferder handler om å oppdage nye ting og steder. 3D-bildene som kameraet lager gir mulighet for en ny og unik gjengivelse av utforskningen av verdensrommet."

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilde: Recordere)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen