Siste nytt fra patentkontoret

Her er en aldri så liten samling av patentsøknader fra Apple som nylig har blitt gjort tilgjengelige. I sakens anledning bør det nevnes at Apple leverer inn flere hundre søknader hvert år og at dette er de mest spennende av dem. Det vil ikke si at dette er kommende produkter.

iMac-liknende dockingstasjon

En søknad som ble sendt inn i 2006 og som først nå er publisert hos patentkontoret viser at Apple jobber med en dockingstasjon for sine bærbare datamaskiner. På en litt annen måte enn vi er vant til. Ut ifra tegningene ser det ut som en iMac med plass på siden til å putte maskinen sin inn i.

Apple skriver i søknaden at det er en overlegen patent fordi den er enkel og tar opp svært lite plass på skrivebordet. I tillegg til at dockingstasjonen også skal være en skjerm vil den fungere som en forlenger av airport-kortet til maskinen og selve dockingen vil være skjult.

Det blir spekulert i om denne er tiltenkt til en "Ultraportabel" bærbar maskin som muligens blir lansert om en uke og om timingen rundt publiseringen av denne søknaden ikke er tilfeldig. Dette vites ikke på nåværende tidspunkt.

OLED-tastatur

Mens det russiske Optimus Maximus-tastaturet stadig utsettes har Apple levert inn sin egen søknad på et tastatur som skal kunne jobbe bedre på tvers av språk og programmer ved å vise de tastene som trengs til en hver tid ved hjelpa av lysdioder, såkalte OLEDs.

Et slikt tastatur vil kunne skifte utseende og tegnsetting via softwareinstillinger.

Bredere touchpad på de bærbare maskinene

I forbindelse med den mulige lanseringen av en ny bærbar maskin fra Apple, eller kanskje en oppgradering av MacBook- og/elller MacBook Pro-seriene har det også dukket opp en tegning som viser at Apple vil utvide touchpad-en.

Apple beskriver ideen som en mulighet til å bruke den på vanlig måte til scrolling, zooming, rotering etc. i tillegg til at den skal kunne fungere som en vanlig ekstern mus med de mulighetene dette vil gi i forhold. De beskriver også at det fint skal gå an å ha håndleddene på den uten at dette skal ha noen innvirkning.

Macrumors har også samlet sammen et knippe med antakelig falske bilder av Apples nye bærbare maskin.

(Kilder: Appleinsider og Macrumors)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen