Test

Siste nytt et tastetrykk unna

De siste par månedene har vi blitt bedre kjent med mobilutgavene til de fire største norske nettavisene – den første runden i vår jakt på den beste nyhetssiden til mobil.

Ettersom vi ikke har testet noe tilsvarende tidligere, har det imidlertid vært en krevende oppgave å gjøre dette rettferdig overfor de ulike aktørene. Vi har jo ingen klare testkriterier, og det vil uansett bli en stor grad av synsing i et tilfelle som dette. Hensikten med testene har derimot vært å sette fokus på mobile nettsider, og belyse positive og negative aspekter ved de nyhetssidene vi har sett på foreløpig. Brukervennlighet, tilpasning, design og egentjenester er de tingene vi har vektlagt mest.

Den redaksjonelle kvaliteten på selve artiklene har vi imidlertid ikke tatt særlig hensyn til, først og fremst fordi dette bygger nærmest utelukkende på personlige preferanser.
Vi har blitt mer og mer positive til mobilutgavene av VG, Dagbladet, Aftenposten og Nettavisen jo mer vi har utforsket dem. Likevel er det rom for forbedringer hos samtlige aktører.
 
Spesialtilpasning
Da vi begynte med disse testene gikk det sagnomsuste ord om både Dagbladets- og VGs respektive ”iPhone-versjoner”, men vi oppdaget etter hvert at disse utgavene også fungerte på en rekke andre telefoner. Dessuten fikk vi opplyst at samtlige aktører hadde ulike versjoner av sine nyhetssider nettopp for at sidene kunne tilpasses forskjellige mobiltelefonskjermer og operativsystemer.

Vi ga både VG Mobil og Dagbladet gode skussmål for sine ”urettferdig bra iPhone-versjoner” i første test, men i retrospekt holder ikke dette argumentet mål. Derimot fortjener disse to aktørene ros for å ha utviklet versjoner som ikke bare ser bra ut på iPhone, men som også fungerer godt på telefoner med andre operativsystemer.

Nettavisens iPhone-versjon, som vi ikke oppdaget før etter at vi hadde testet denne aktørens nyhetssider for mobil, fortjener også skryt. Aftenposten, som tilsynelatende har samme oppskrift for tilpasning av alle mobiler, får et stort pluss i margen for at sidene deres stort sett så ryddige og velproporsjonerte ut på samtlige av våre testtelefoner – kanskje i favør de noe enklere telefonene.
Når det er sagt sliter aktørene foreløpig med å fremstille sine nyhetssider optimalt for alle mulige mobiler på markedet som har en nettleser. Og det er fullt forståelig. Men vi har lagt mindre vekt på spesialtilpasning i denne omgang, og heller dannet oss et totalinntrykk av hvor godt sidene fungerer på forskjellige mobiltelefoner med ulike operativsystemer. Vi har nå også kikket på sidene på en Sony Ericsson Xperia X2 med Windows Mobile OS, og på ny med en HTC Hero som kjører Android OS.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen