Siste liten julegavetips: Mobiltilbehør

Siste liten julegavetips: Mobiltilbehør

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nå er det ikke mange dagene igjen til julaften, men dersom du ikke har lagt alle pakkene i gavesekken riktig ennå er det ingen grunn til å få panikk. En mobiltelefon er noe de aller fleste har fra før – enten de er små eller store – og da kan tilbehør være en morsom gave.
 
Vi har noen forslag til hvilke tilbehør du kan kjøpe i julegave, men husk at det nå er for sent å bestille på nett hvis du vil være sikker på at du har gaven i hende før julaften. Derfor bør du oppsøke din nærmeste elektrobutikk.
 
Dropp slips og sokker
De du har vurdert å kjøpe slips eller en 10-pakning med sokker til, setter nok langt større pris på å få noe litt annerledes. Hvis du vet hvilken type mobil vedkommende har, er et større minnekort en idé. Mange har behov for større lagringskapasitet på mobilen sin etter hvert som man legger inn nye videoer og musikk, eller tar bilder. Derfor kan du kjøpe et minnekort med mer kapasitet – eller et ekstra minnekort – som julegave. For å finne ut hvor mye minne mobilen til bestefar støtter, kan du sjekke denne oversikten. Og skulle du kjøpe feil type, kan minnekortene byttes i uåpnet pakning.
 
Prisen på minnekort varierer i forhold til lagringskapasitet og type, men et 4 GB-minnekort koster cirka 175-250 kroner i butikkene.

(Artikkelen fortsettes.)

Ikke kjøp større minnekort enn det mobilen støtter.
 
Billig juggel er ut
Å kjøpe gave til en tyggistyggende fjortisjente er ikke alltid like lett. I stedet for å falle for fristelsen og kjøpe noe billig juggel, kan du i stedet vurdere en stilig mobilveske av merket Golla. Vesken beskytter mobilen mot riper, men det som kanskje er langt viktigere for ”fashion-conscious” nieser, kusiner, venninner eller mødre, er at designet er både kult og stilig.
 
Golla mobilvesker koster cirka 100-150 kroner i butikk.

(Artikkelen fortsettes.)

Golla mobilvesker bør slå an som julegave.
 
Kjør trygt, snakk trådløst
Det finnes en rekke bluetooth-headset på markedet, og dersom noen du kjenner ikke har et fra før, er dette en glimrende julegave. Både med tanke på at det er ulovlig å snakke i telefon når man kjører bil, og fordi det anbefales å prate via et headsett for å minske effekten av mobilstråling, kan et bluetooth-headset gjøre susen som julegave.
 
De rimeligste bluetooth-headsettene koster 200-300 kroner i butikkene, mens de dyreste koster over en tusenlapp. De fleste nyere mobiler har støtte for bluetooth, og headsettene kan brukes uavhengig av merke på mobilen.

(Artikkelen fortsettes.)
 
Crank it up!
Musikkmobiler er svært populære, og mange ser fordelen av å ha små portable høyttalere i tillegg til øreproppene som medfølger. Det finnes både bluetooth-høyttalere og høyttalere du kobler til via kabel. Dersom du kjøper en ikke-trådløs høyttaler i julegave, bør du imidlertid forsikre deg om at du kjøper samme merke som det mottakeren har på mobilen sin. Nokia og Sony Ericsson har for eksempel egne høyttalere som kun kan brukes med sine respektive mobiler.
 
Prisen på en portabel høyttaler varierer også kraftig. De billigste koster 250-300 kroner, mens de dyrere modellene du får kjøpt i elektrobutikkene koster rundt en tusenlapp.God jul!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen