SiS og ASUS dropper Rambus?

Ifølge EE Times nærmest lovet ASUS å lansere et hovedkort basert på et firekanals PC1200 RDRAM-brikkesett fra SiS i fjor. ASUS trakk seg imidlertid tilbake fra prosjektet på grunn av at ytelsen ikke var som forventet. Nå antydes det også at SiS har droppet sitt fokus på minneteknologi fra ikke helt ukjente Rambus. Ifølge en produktsjef hos SiS var slutten av fjoråret det idelle tidspunktet å lansere nye RDRAM-baserte produkter, men sjansen glapp.

Dette er i tilfelle ganske oppsiktsvekkende nyheter. I februar i år skrev vi om kommende brikkesett fra SiS med RDRAM-støtte, R659FX og R659TX. Også på CeBIT-messen i år gikk det rykter om kommende RDRAM-brikkesett fra SiS. Ifølge EE Times har Rambus har jobbet tett med SiS med utviklingen av RDRAM-brikkesett tidligere, men har ikke hørt noe fra SiS på denne fronten i det siste.

I 2002 lanserte SiS sitt R658-brikkesett, som var det første brikkesettet med støtte for RDRAM fra andre enn Intel. Senere fulgte oppfølgeren R659, men ingen av disse ble noen suksess, til tross for støtte for opp til PC1200 RDRAM.

Det gjenstår å se hvorvidt SiS nå virkelig har skrinlagt sine planer om å bruke minneteknologi fra Rambus i sine brikkesett. For konkurransen sin skyld håper vi ikke det er tilfelle. I mellomtiden venter vi fortsatt på at den lovende XDR DRAM-teknologien fra Rambus skal finne veien inn i virkelige produkter på markedet. Trolig må vi fortsatt smøre oss med en del tålmodighet, for masseprodusjon av XDR DRAM-minne ventes ifølge Toshiba ikke før i 2005.

(kilde: EE Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen