SiS med DDR2-667-støtte

Lanseringen av DDR2-667-brikkesettet til SiS for Pentium 4 "Prescott"-prosessorer, på den samme dagen som Intel frigir detaljene om den kommende DDR2-533-plattformen sin, blir neppe sett på med blide øyne i Intels hovedkvarter. SiS656-nordsiden kan settes sammen med en LGA775-sokkel, og får, i tillegg til tokanals minne, PCIe x16 for grafikk - i likhet med Intels 925X-brikkesett.

Ettersom det er allmen enighet om at DDR2 ikke kan konkurrere med DDR(1) før frekvensen på DDR2-modulene kommer opp på 667 MHz, vil SiS sitt brikkesett med tokanals DDR2-667 utvilsomt bli en favoritt blant de hastighetssultne, overklokkerne, og de som tenger ekstra båndbredde på minnesiden. SiS-nordsiden kan levere en båndbredde på 10,6 GB/s - som er langt høyere enn frontsidebussen til Pentium 4-prosessorer med 800 FSB krever (6,4 GB/s), og som derfor gir rikelig med plass til andre minneintensive oppgaver i resten av komponentene på hovedkortet.

Hverken AMD eller ATI har sagt seg villig til å satse på DDR2 før minnebrikkene kan levere denne hastigheten - og SiS ser altså ut til å kommet til samme konklusjon. DDR2-667-moduler er nok derimot fortsatt veldig dyre, i den grad de å oppdrive her i landet.

Sørsiden som følger med er derimot ingen konkurranse for Intels kommende plattform. SiS965-sørsiden har ingen High Definition Audio eller Matrix Storage Technology, og stoler i stedet på to PATA-kanaler, 4 SATA 150-kontakter og ett stykk AC97-kodek. Derimot kommer sørsiden som standard med støtte for to stykk PCIe x1-slotter, alle de "vanlige" i/o-kontaktene og gigabit ethernet.

Les mer om brikkesettet på SiS' hjemmesider.

Det er uklart når brikkesettene kommer i hovedkort, eller hvem som eventuelt vil lage dem.

(Kilder: TweakPC.de, SiS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen