SiS investerer i XGI

Som vi har påpekt en rekke ganger har XGI fortsatt noe å bevise i grafikkmarkedet med sine produkter. I utgangspunktet ser produktene meget spennende ut - kanskje spesielt Volari Duo som har to grafikkprosessorer på samme kort. Dessverre har kortene til nå allikevel ikke klart å hevde seg mot konkurrentene fra ATI og Nvidia - hverken på pris eller ytelse.

Ifølge det taiwanske nettstedet Digitimes skal SiS har investert omtrent 13 millioner amerikanske dollar i XGI. Dette betyr at selskapet har kontroll over nærmere 37 prosent av aksjene.

Investeringen vil naturlig nok komme godt med når man skal gå over til PCI Express. Selskapet ligger fortsatt et lite stykke etter sine konkurrenter ettersom masseproduksjon av XG45, XG47 og XP10 (PCIe x16) ikke vil starte før januar 2005. Det er fortsatt ikke avklart hvorvidt de nye kortene vil støtte Vertex- og Pixel Shader 3.0.

Mange er nok skeptiske til XGI ettersom de har fått en del krass kritikk. Et mulig alternativ for å bedre konkurranseevnen kan være å sette ned prisene. Et problem kan imidlertid være at et såpass lite selskap er svært sårbart for priskriger, noe som raskt kan føre til røde tall. Den letteste veien inn på markedet er trolig å inngå avtale med en eller annen PC-leverandør som ønsker å integrere XGI grafikkort som standard til sine kunder.

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen