Simulerer bedre zoom

Casios nye kompaktkamera gir deg nye muligheter ved å lime sammen flere bilder.

Casio slapp i går et nytt kompaktkamera som spesifikasjonsmessig føyer seg ganske så anonymt inn i en lang rekke lignende kameraer fra alle de ulike produsentene. 16 megapiksler og 7x zoom er ikke akkurat banebrytende, men ser man nøyere etter har Casio Exilim EX-ZR15 likevel noen interessante sider.

For eksempel er kameraet vidvinkel begrenset til tilsvarende 28 mm, noe som er ok men langt fra klasseledende, men samtidig har ZR15 en innebygget funksjon som kan spleise sammen flere bilder til ett vidvinkelbilde. Vinkelen man da får vil tilsvare en brennvidde på enten 21 eller 17 mm, alt etter hva man har valgt. Fiffig, men kun til stillestående motiver.

Funksjonen fungerer også motsatt vei, og man kan i følge Casio spleise sammen flere bilder for å få ett bilde tatt på tilsvarende 14x zoom, selv om kameraet bare har 7x i utgangspunktet.

ZR15 har også en innebygget panoramafunksjon som også er basert på digital sammenliming av flere bilder, men med denne kan man få panoramabilder opp til 360 grader.

Av mer ordinære funksjoner finner man videoopptak i 1080p og 30 bilder per sekund, og mens du filmer kan du både ta stillbilder i full oppløsning og bruke den optiske zoomen. I tillegg kan kameraet når du tar stillbilder automatisk analysere motivet du forsøker å fotografere og stille seg inn på et passende motivprogram.

ZR15 skal erstatte ZR10, og er ytre sett identisk med forgjengeren, helt ned til grammet og tidels millimeteren. Det får en veiledende pris på kr 2299,- og vil treffe butikkene før jul.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen