Test

Simpsons - Sesong 9

Det virker ikke som noen går lei av denne familien, som nå er inne i sin 18 sesong i sesong. Og det forstår man når man ser sesong ni og. Det skal vanskelig sies at det er noe som mangler. Den holder en ganske fin linje med humor og galne påfunn også i denne sesongen.

I Springfield er det som vanlig spetakel for et eller annet, og det hele starter som regel hos en av medlemene i Simpsonfamilien. I første episode får bareier Moe det for seg at noen bør kjøre de fulle stamkundene hjem. Det sier seg selv at den utvalgte er dømt til en edru tilværelse. Det er jo nødt til å gå skeis når det er den fordrunkne Barney som får æren. Han kjører de andre hjem og parkerer bilen like så greit midt mellom Twin Towers. 14 dager etter får Homer et brev som krever at han må hente bilen. Homer misliker New York sterkt på grunn av et besøk der i sin ungdom, men han har lite valg når resten familien hans vil til metropolen.

Homer i kjent stil på sofaen
Homer i kjent stil på sofaen

25 episoder

Slik starter den første av de 25 episodene på denne sesongen har å by på. Hver episode har en historie, og en bi-historie. De fleste historiene handler på et eller annet vis om et medlem av simpsonsfamilie, men karaktergalleriet i denne serien er stort. Bareieren Moe, søkrike og onde Mr. Burns, hans assistent Mr. Smithers, Kwik i Mart eier Apu, den skruppelløse borgermester Qumby og inkompetente Politimester Wiggum er bare noen.

Og serien er fantastisk i sitt slag. Enkel og grei animasjon, dog ikke så enkel som South Park, som ikke spiller på rompehumor eller streber etter å være politisk ukorrekt. Likevel er serieskaperne på ingen måte redd for å si noe som er kontroverselt. Ett eksempel er en hel episode om våpen og NRA, National Rifle Assosiation. Serien har også en del gjester, og denne sesongen får Springfield besøk av U2, med Bono og resten av gruppen, og Brandon Fraser kjent for sin rolle i "Mumien". I første episode kan man også se Woody Allen.

Et hav av karakterer

Alle har en favorittkarakter i denne byen, om det er Homer, Lisa, Bart, Moe eller Mister Burns så får alle det de vil ha. En boks med 25 episoder på 22 minutter hver, det utgjør hele 550 minutter med Simpsons. Med andre ord over ni timeruten den evige reklamepausen som ødelegger når man ser serien på TV.

Mr. Burns, en av de mange bipersoner i The Simpsons
Mr. Burns, en av de mange bipersoner i The Simpsons

Serien er like god nå som da den startet, og sesong ni er ikke noen unntak. Selvfølgelig er ikke alle episodene like morsomme. Likevel er det ikke langt mellom de gode episodene. Episode 22 av denne sesongen, som forøvrig er episode nummer 200 totalt, er en ordentlig godbit. Dette er en tvers igjennom kvalitetsserie, og det serveres såpass mange gode poeng og morsomheter gjennom hver enkelt episode at ingen kan sies å være dårlige. Favorittene fra denne sesongen er ”Lisa The Skeptic” og ”The Cartridge Family”. Simpsons har holdt ut i 18 sesonger nå, så vi har faktisk bare kommet halvveis i dvdboksene. Den gulefamilien kommer med andre ikke til å gå av luften med det første heller. Og til sommeren kommer filmen som vi får en liten teaser av når vi setter inn DVD nummer en.

Simpsons Sesong 9   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen