Test

SIM Safe

Enten du er en forretningsmann med mange jern i ilden, eller bare har en stor vennegjeng, kan det å miste mobiltelefonen være synonymt med katastrofe, fordi du samtidig mister hele telefonboken din.

En løsning for å unngå katastrofen, kan være å skaffe seg et eksemplar av SIM Safe. SIM Safe er et lite apparat som lar deg lage en egen sikkerhetskopi av kontaktene du har på SIM-kortet ditt. Men er den til å stole på? Vi har testet den lille dingsen.

SIM Safe kommer klar til bruk, med batteri og bruksanvisning. Apparatet er svært nøkternt utstyrt, med en gråtonet skjerm og to knapper: Én for sikkerhetskopiering, og én for kopiering tilbake til SIM-kort.

Takler ikke PIN-koder
Før du begynner å bruke SIM Safe, må du skru av PIN-kontrollen på SIM-kortet ditt. Putter du SIM-kortet ditt i SIM Safe med PIN-kontroll aktivert, vil du bare få et varsel om å taste inn PIN-koden på skjermen. Problemet er at det ikke finnes noen knapper som lar deg taste inn PIN-koden.

Når du har deaktivert PIN-koden på SIM-kortet ditt, skyver du ganske enkelt kortet inn i apparatet, og trykker på knappen for sikkerhetskopiering tre ganger. Det kan lønne seg å lese gjennom bruksanvisningen før du begynner, så slipper du å lure på hva alle tegnene på skjermen betyr.

Kjapp kopiering
Et pulserende tegn på skjermen viser at sikkerhetskopieringen er i gang. Det tar svært kort tid å kopiere kontaktene. 34 kontakter tok omtrent 5 sekunder. Uten forvirrende ekstra knapper, er SIM Safe en svært brukervennlig måte å sikkerhetskopiere kontaktene dine på.

Når kopieringen er ferdig, vises antallet kopierte kontakter på skjermen. Men visningen er en smule forvirrende, siden bare ett tall vises av gangen. I vårt tilfelle vises derfor først "0", så "3", og deretter "4". Etter kopieringen er det bare å trekke SIM-kortet ut av apparatet.

Å kopiere kontakter fra SIM Safe til SIM-kort er like enkelt som å ta sikkerhetskopiering. Du putter inn SIM-kortet, starter kopieringen og venter noen få sekunder. Skulle ditt nye SIM-kort ha plass til færre kontakter enn du sikkerhetskopierte fra ditt gamle kort, vil SIM Safe kopiere over kontakter til SIM-kortet er fullt.

Verdt prisen
Vi konkluderer med at SIM Safe er en lettvint og kjapp måte å sikre kontaktene dine på. En kort titt i bruksanvisningen vil gjøre det hele lettere, selv om det i teorien er mulig å gjette seg frem til fremgangsmåten uten å lese noe som helst. SIM Safe er definitivt verdt prisen på 130 kroner uten frakt.

Vi takker Gadgets.no for lånet av SIM Safe. Har du lyst til å kjøpe deg et eget eksemplar av SIM Safe, finner du det til 129 kroner i Gadgets.nos nettbutikk.

Det finnes også andre måter å ta sikkerhetskopiering av SIM-kortkontakter på, som for eksempel SyncML. Dette kan du lese mer om i guiden "Redd for å miste numrene dine?".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen