SIM-kort med 256 MB

Det amerikanske selskapet M-Systems har den siste tiden jobbet med en ny type SIM-kort kalt MegaSIM card module. MegaSIM er en videreutvikling av dagens SIM-kort og vil kunne romme hele 256 MB med lagringsplass. I tillegg skal det være bedre sikret mot sikkerhetstrusler som virus og ormer.

Dagens SIM-kort ble introdusert på begynnelsen av 90-tallet og er sørgelig foreldet. Med en lagringskapasitet på mellom 8 og 16 KB rekker de ikke til mer enn 100 til 200 nummeroppføringer og noen få meldinger. MegaSIM vil i den forstand bli en liten revolusjon med sine 256 MB med minne.

En slik minnekapasitet åpner helt nye dører. Man vil for eksempel kunne lagre langt mer detaljert informasjon i telefonboken. Mens man i dag kun kan lagre ett stk nummer, vil man med et MegaSIM uten problemer kunne lagre alt man måtte ønske av adresse og nummerfelt, samt bilder, lyder og mye annet.

Det er heller ingen tvil om at vil begynne å lagre langt mer avansert innhold enn dette på SIM-kortet, som bilder og film. Det kan også være aktuelt å forvandle mobiltelefonen til en komplett MP3-spillere med mulighet for å lagre flere timer med musikk.

Forretningsmenn vil nok også sette pris på muligheten til å ta med seg dokumenter og filer fra telefon til telefon, noe som er veldig hendig for den som bruker flere enheter.

Nye vilkår for bransjen
De nye mulighetene kan skape problemer for både mobilprodusenter og for minnekortbransjen. Hvis alle telefoner kan få opptil 256 MB med minne, så vil dette gjøre det vanskelig for mobilprodusentene å selge dyrere modeller som gjerne har plass for minnekort, modeller som igjen gjerne er store og klossete.

Det store skrekkscenariet for produsentene vil være at kundene kun velger lavprismodeller som støtter MP3 og video istedenfor dyrere modeller som bringer mye mer fortjeneste i kassen.

På den annen side vil ikke produsentene være nødt til å legge ved minnekort som tilbehør med dyre telefoner. Dette vil i første omgang spare produsentene for penger, noe som også kan komme oss kunder til gode gjennom lavere priser.

Tilgjengelig i flere størrelser
Uansett hvordan dette arter seg, vil MegaSIM være et skritt fremover for mobilkundene. M-Systems skriver i sin pressemelding at kortene vil komme i størrelsesorden 16 til 256 MB slik at kunden kan velge etter behov (og etter hvor mye lommeboken tåler).

MegaSIM vil bli tilgjengelig i andre kvartal av 2005, og skal i følge M-Systems kunne anvendes i alle 2G og 3G-telefoner. Om MegaSIM i det hele tatt blir aktuelt her til lands er usikkert, og er helt avhengig av om de store operatørene går inn for å benytte tilbudet. M-Systems ga ikke noe prisoverslag i sin pressemelding, så hva prisen blir gjenstår å se.

For mer informasjon kan man lese pressemeldingen i sin helhet på M-Systems hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen