SIM-kort for den kresne

Mens enkelte av de norske tele-operatørene har begynt å satse på SIM-kort med ekstra kapasitet for lagring av nummer og meldinger, har det når i bunn og grunn vært svært lite utvikling på denne fronten de siste årene. Det håper det asiatiske firmaet Schlumberger å gjøre noe med, og selskapet har nå lansert et av de mest avanserte SIM-kortene markedet har sett til nå.

Den nye kortmodellen har fått navnet 128K Usimera, og kan som navnet antyder lagre opp til 128 KB med data. Kortet skal ifølge Schlumberger kunne lagre ikke mindre enn 750 forskjellige kontakter og 100 tekstmeldinger, som står i skarp kontrast til de beste kortene på det norske markedet i dag, som stiller med en kapasitet på et par hundre kontakter og et tyve-talls tekstmeldinger.

Men nyhetene slutter ikke der. Schumberg har også implementert støtte for Java i SIM-kortet, som betyr at du kan lagre og kjøre Java-basert programvare direkte fra SIM-kortets integrerte 10 MHz prosessor. Tanken er at teleoperatørene skal kunne legge ved ekstra programvare og funksjoner i SIM-kortet spesialtilpasset for sine nettverk og sine kunders behov.

Den fillipinske teleoperatøren Globe Telecom blir den første operatøren til å utstyre abonnentene sine med de nye SIM-kortene. Selskapets kunder vil få tilbud om å få bytte ut det eksisterende SIM-kortet sitt kostnadsfritt, noe som blant annet vil spare dem for å måtte gjøre byttet om de senere skulle ønske å ta i bruk det tredjegenerasjons mobilnettet til Globe Telecom.

Det er enda ikke klart hva slags SIM-kort Telenor og Netcom vil ta i bruk når de etter planen skal åpne 3G-nettene sine en gang til neste år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen