Test

Silverstone Ensemble


Silverstone Ensemble

Silverstone er blant annet kjent for å produsere kabinetter i aluminiumsfinish. Med Ensemble har Silverstone lansert en ekstern USB-lydenhet som påberoper seg å gi datamaskinen Hi-Fi-lyd. Akkurat som kabinettene til Silverstone gir Ensemble inntrykk av en kompromissløs kvalitet utvendig, og har har en gjennomgående svart børstet aluminiumsfinish. Modellen fås også i børstet stål.

Ordet High Fidelity begynte som et markedsføringsbegrep på 50-tallet, hvor både plateselskapene og LP-spiller-produsentene ville kommunisere ut til folket at dette ga mye bedre lyd enn de gamle grammofonplatene.

Hos mange har i dag PC-er med lydkort og svære musikkarkiv erstattet platesamlingen, og selv om dette har gitt mer fleksibilitet, har det også bidratt til en noe dårligere lydkvalitet enn på stereoanlegg og LP-er og CD-er. Typiske PC-høyttalere har utvilsomt dårligere lyd enn større høyttalere bygd i tre. Og for de som kobler PC-ens lydkort direkte til stereoanlegget, følger det ofte med statisk støy på kjøpet.

Det er her Silverstone Ensemble har utviklet sitt nisjeprodukt, en enkel høykvalitets-D/A-konverter, innpakket i et stilrent design som ikke står tilbake i forhold til forsterkeren. Men hva hvis man allerede har et eksternt lydkort? Vi sjekket mot tre andre lydkort, og fant ut at Ensemble ikke nødvendigvis tilbød bedre lydkvalitet enn andre dyre lydkortløsninger.

Denne testen vil også diskutere og vise to praktiske måter å sette opp Ensemble på i Linux og Windows XP.

Takk til Silverstone som leverte produktet til test

Silverstone Ensemble EB01   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen