Silverstone slipper «NAS»-kabinett
(Bilde: Silverstone / Shutterstock)

Silverstone slipper «NAS»-kabinett

Nykomlingene skal friste deg som vil bygge din egen lagringsløsning.

For de av oss som er litt interessert i slikt som kabinetter og kjøleløsninger vil Silverstone være et kjent navn. Vi vet også at denne produsenten ikke har noe i mot å eksperimentere litt med forskjellige typer design. I fjor kom de eksempelvis med Silverstone DS380, et kabinett som mer eller mindre var skapt for å bygge hjemmeserver i.

Nå starter Silverstone en helt ny kabinettserie kalt Case Storage Series, der fokuset igjen er på lagring. De to første og foreløpig eneste modellene har fått navnet Silverstone CS01 og CS01-HS, der HS står for «hot-swappable» – som vil si at designen gjør det mulig å bytte ut harddisker uten at du skal behøve å åpne kabinettet eller slå av datamaskinen.

Ganske så like

Foto: Silverstone

Utseendemessig er det ikke store forskjellen på CS01 og CS01-HS, ettersom de har det samme elegante aluminiumskarosseriet. Dette måler 210,5 x 322 x 210 millimeter og har et volum på 14,2 liter.

Men innvendig er det forskjeller. CS01 har plass til to 3,5-tommers harddisker og to 2,5-tommere, mens CS01-HS har en spesiell brønn på toppen av kabinettet der det er plass til seks 2,5-tommers disker. Sistnevnte kan da enkelt trekkes ut eller settes inn.

Denne spesielle diskbrønnen, som for øvrig har et bakpanel med 6 Gb/s SAS/SATA-porter, gjør at CS01-HS er litt tyngre enn CS01. Oppgitt vekt er henholdsvis 4,289 og 4,084 kilogram.

Små hovedkort og PSU-er

Innsiden av CS01, med plass til 2 x 3,5" og 2 x 2,5".
Innsiden av CS01, med plass til 2 x 3,5" og 2 x 2,5". Foto: Silverstone
Innsiden av CS01-HS, med plass til 6 x 2,5".
Innsiden av CS01-HS, med plass til 6 x 2,5". Foto: Silverstone

Ettersom kabinettet ikke er stort større enn et A4-ark – dersom vi tenker høyde og bredde/dybde – er det naturligvis grenser for hva du kan stappe inn av maskinvare. Så det er greit å få med seg at du her er begrenset til Mini-ITX-hovedkort og strømforsyninger av typen SFX/SFX-L.

Som du sikkert kan se er det ikke all verdens plass til andre ting heller, men det skal være plass til ett lite lavprofils ekspansjonskort. I tillegg er du begrenset til 6,8 centimeter når det høyden på prosessorkjøleren .

I dette kabinettet går for øvrig luftstrømmen nedenfra og opp. En stillegående vifte på 12 centimeter sitter i bunnen. Her er rotasjonshastigheten oppgitt til 1200 runder i minuttet og lydnivået til 19,7 dBA.

Silverstone CS01 og CS01-HS kan altså være et godt utgangspunkt for deg som ønsker å bygge deg en relativt liten, stilig og stillegående PC for kontoret – eller naturlig nok en eller annen type lagringsboks.

Ellers er det ikke så mye å si om disse kabinettene, som etter hvert vil være å få både i sort og sølvfarget utførelse. I første omgang er det dog kun sort som er tilgjengelig – og ifølge Silverstone selv fra 10. juli.

Prisen vi får oppgitt er 116 euro for CS01 og 152 euro for CS01-HS – som betyr at den rimeligste modellen nok vil ligge på rundt tusenlappen her til lands.

På jakt etter en ekstra liten en?
Søtere NAS er det vanskelig å finne >>>

(Kilde: Silverstone)

(Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
Innsiden av CS01, med plass til 2 x 3,5" og 2 x 2,5". (Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
(Bilde: Silverstone)
Innsiden av CS01-HS, med plass til 6 x 2,5". (Bilde: Silverstone)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen