Silverlight 2 slippes i dag

TelenorSilverlight-logoen. Bilde: Microsoft.
Silverlight-logoen. Bilde: Microsoft.

Microsoft slapp mandag nyheten om at mediespilleren for Silverlight 2 var klar, og at den blir lagt ut for nedlasting i løpet av dagen. En rekke nye ting har blitt lagt til i Silverlight 2, blant annet DRM-teknologi, bedre flerplattformstøtte og støtte for dyp zoom.

Silverlight er per i dag installert på over en fjerdedel av alle datamaskiner i USA, ifølge Microsoft. Selskapet forventer at "flere hundre millioner" datamaskiner vil ha Silverlight 2 "veldig raskt," ifølge Scott Guthrie, som er visepresident for Microsofts utviklingsenhet. I enkelte land er Silverlight allerede installert på over 50 % av datamaskiner.

Under OL samarbeidet Microsoft med NBC, og brukte Silverlight til å vise video til 50 millioner unike brukere. Til sammen fikk de 1,3 milliarder sidevisninger, 70 millioner videostrømmer og 600 millioner minutter med video sendt ut. Guthrie kan også fortelle at Microsoft er i samtaler med Apple om å få Silverlight til å kjøre på Iphone. Apple tillater foreløpig ikke nettleserplugins, så det er nok usannsynlig at dette blir tilgjengelig med det første.

Silverlight 2 blir tilgjengelig fra microsoft.com/silverlight i løpet av kvelden. Foreløpig kan du laste ned beta 2.

(Kilder: Microsoft, Cnet news)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen