Siljes fotoeksperimenter

Siljes fotoeksperimenter

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De siste ukene har jeg nesten ikke hatt råd til mat. Jeg har ikke vært i en klesbutikk siden nyttår. Likevel har våren aldri være morsommere. I mars kjøpte jeg nemlig Canon 5D Mark II, blant venner døpt om til Statsbudsjettet.

Skole og arbeid holdt meg dessverre fra å kunne utforske mitt nye innkjøp i særlig stor grad før nå. Med semesterets eksamener bak meg har jeg satt meg fore å lære så mye som mulig av hvordan mitt 5D Mark II fungerer, og hvordan jeg kan ta best mulig bilder i løpet av de kommende ukene. Denne artikkelserien vil være min fotografiske "dagbok", og kanskje også lærebok for andre ikke så veldig proffe fotoentusiaster.

For det er bare å erkjenne med en gang: Jeg er ingen proff. Et passende spørsmål nå, vil være: "Hvorfor kjøper en som ikke er proff, et kamera til 25 000 kroner?". Jo, argumentene mine er som følger:

  • Kameraet jeg hadde fra før, Canon 400D, var etter min mening for dårlig. Jeg var lei av å ikke kunne ta bilder i skumring og mørke uten stativ. I tillegg ville jeg ha et kamera som bedre kunne gjengi mine egne øynes oppfatning av lys og dybde. For ikke å snakke om skjermen, som jeg ikke følte ga meg noe realistisk visning av bildene jeg hadde tatt i det hele tatt.
  • Jeg hadde lyst på. Ekstra oppsparte penger og et ønske om et mye bedre kamera, var argumenter gode nok for meg. En investering i mye glede og gode stunder i årevis fremover.
  • Å ha godt utstyr og kunne ta gode bilder, er fint å skilte med når man skal ut i verden og utøve journalistyrket, hvilket jeg for tiden utdanner meg til.

Så til de harde fakta. Dette er utstyret mitt:

Det er naturligvis ikke bare godt utstyr som skal til for å ta gode bilder. Det kreves også en del av personen bak kameraet. Her er et "utplukk" av mine personlige egenskaper jeg tror kan komme til nytte i denne prosessen:

  • Interesse for detaljer
  • Jeg er generøs på avtrykkerknappen
  • Kan se skjønnhet i selv de mest dagligdagse ting

Skulle jeg møte på utfordringer, noe jeg sikkert gjør, kan det kanskje skyldes noen av mine mindre positive egenskaper:

  • Lav terskel for raserianfall når jeg ikke får til ting (går riktignok fort over)
  • Vanskeligheter med å ta regien i fotosituasjoner
  • Blir fort stresset i en fotosituasjon og nøyer meg ofte med halvgode resultater

Dette er altså mitt utgangspunkt for de kommende ukene med intensivt arbeid for å bli en bedre fotograf. Hver uke vil jeg ta for meg et nytt emne og prøve og feile. I denne artikkelserien vil jeg vise frem både vellykkede og mindre vellykkede bilder.

Dette er også en invitasjon til deg som leser og kanskje også som forumbruker. Har du tips, råd, ris eller ros til mine arbeidsmetoder og resultater, er du mer enn velkommen til å kommentere sakene mine i forumet!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen