Test

Siljes fotoeksperimenter, del 5

Selv om været aldri skal være noen unnskyldning for en fotograf, må jeg innrømme at de siste ukenes traurige værforhold og undertegnetes oppholdssted (boligfelt i Vestfold) på Østlandet har lagt en demper på fotolysten i det siste.

En annen unnskyldning er at jeg ikke har funnet på noen kreativ måte å beskytte kameraet mot regn. Om noen har en god gjør-det-selv-løsning på dette, så kommentér gjerne i forumet under saken!

Les også: Siljes fotoeksperimenter del 1: Introduksjon
Les også: Siljes fotoeksperimenter del 2: Makro
Les også: Siljes fotoeksperimenter del 3: Lys
Les også: Siljes fotoeksperimanter del 4: Mennesker

Da solen endelig tittet fram lenge nok, bestemte jeg meg for å gi meg en "turbo-utfordring": Gå i skogen én time, og se hva du får til. En liten ekstrautfordring ble å ta bilder hvor lyset var mer eller mindre avgjørende for stemningen i bildene.

Bilde 1
Bilde 1

Bilde 1: Jo lenger jeg ser på dette bildet, jo mer meningsløst blir det for meg. Det som i utgangspunktet fenget, var at lyset traff kun et lite område oppe på en liten berghylle og at jeg fikk motivet i øyehøyde. Hadde jeg tatt det fra oven, ville sannsynligvis (etter min mening) hele motivet blitt ødelagt/stemningsløst.

Jeg har oppdaget at hvis man ikke ser på bildet på en stund, og så tar en titt på det igjen, så er det kanskje ikke så verst likevel.

Bilde 2
Bilde 2

Bilde 2: Et enslig blåbær henger i solen. Bildet er kanskje litt rotete fordi det blir rett og slett for mange lys- og skyggenyanser og andre elementer som stjeler oppmerksomheten fra blåbæret.

Bilde 3
Bilde 3

Bilde 3: Det jeg likte ved dette var hvordan lyset faller på blåbærbusken ovenifra. Men dessverre blir også dette bildet nokså meningsløst for meg etter å ha sett på det en stund. Det mangler det lille ekstra som gjør at det er verdt å hvile øynene på.

Bilde 4
Bilde 4

Bilde 4: En koselig snegle krysset stien. Den fikk solen på ryggen, noe som ga den et spesielt "skinn". Dessverre var synet mye mer interessant i virkeligheten enn på bildet. Spørsmålet er da hvordan man skal klare å fange det fantastiske i virkeligheten i et bilde.

Bilde 5
Bilde 5

Bilde 5: Dette ble ikke så verst etter min mening. Vinkelen får trærne til å se noe overveldende ut, og solen ga det hele et veldig spesielt lys. Litt usikker på om utsnittet er riktig dog. Kanskje er det for sidetungt? Etter litt grubling har jeg kommet frem til at jeg synes det fungerer greit likevel.

Bilde 6
Bilde 6

Bilde 6: Dette er kanskje bildet jeg er mest fornøyd med. Lyset og detaljene bidrar begge til å gjøre bildet "mykt" å se på. Liker også utsnittet og det faktum at bakgrunnen ble helt mørk.

Bilde 7
Bilde 7

Bilde 7: En litt varmere versjon av bilde 6. Dette er nærmere originalbildet.

Heller ikke denne gangen ble jeg spesielt fornøyd med bildene, og jeg synes fortsatt jeg plasker rundt i middelmådighetens bunnløse pøl. Flere ganger har jeg vært fristet til å selge kameraet mitt og kjøpe noe rimeligere. Men det er viktig å ikke gi opp, for man vet aldri hva man kommer til å ta bilde av neste gang.

I løpet av denne runden har jeg erfart at:

  • Det er vanskelig å finne motiver når man "må"
  • Noen bilder kan miste sin verdi om man ser for lenge på dem. (Men betyr det da at de er for dårlige i utgangspunktet?)
  • Jeg må finne en løsning som gjør at jeg kan bruke kameraet utendørs i regnvær

Har du kommentarer, tips eller råd til bildene mine og fotograferingen min? Kommenter gjerne i tråden under saken!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen