Siktes over SMS

Kriminele sør-koreanere kan fra neste år gå en enklere hverdag i møte. Fra og med 2006 skal nemlig påtalemyndighetene begynne å sende ut SMS med beskjed til folk om at de er formelt siktet hvis de har gjort noe galt. Fra før av gjøres dette i et formelt brev som sendes hjem til mottakeren.

75 prosent av sør-koreanerne har i dag mobiltelefon, og påtalemyndighetene følte at det var på tide å begynne å utnytte dette for å spare penger. En talsmann for de sør-koreanske myndighetene sier til Reuters at informasjon om siktelser nå skal gjøres elektronisk.

- Folk flest i Sør-Korea har mobiltelefoner, og siden brevene ikke kommer frem umiddelbart via vanlig post, er dette en bedre måte å fortelle folk at de har blitt formelt siktet, sier Lee Young-pyo, talsmann for myndighetene.

Det er ikke meningen at meldingene skal komme som en overraskelse på folk. - Man vil motta en tekstmelding med informasjon om siktelsen bare etter at man har meldt seg på tjenesten, sier Young-pyo. De som har havnet på kanten med loven den siste tiden kan dermed melde seg opp som abonnenter på tjenesten, og lettere holde oversikt over hvilke siktelser de skal holdes for og hvilke de slipper unna.

Påtalemyndighetene regner med å spare omtrent 160 millioner won (ca 1 million kroner) i året ved å gå over til det nye systemet, og å sende færre brev i posten.

Det skal også sendes ut meldinger om bøter og straff. Tjenesten skal startes i dag, men vil ikke være helt klar før over nyttår.

(Kilder: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen