Sikter mot Apple og Acer

HP er verdens største PC-produsent, men ikke uten betydelig konkurranse på mange fronter. Spesielt Acer har de siste årene spist seg inn på det stadig voksende bærbar-segmentet, og det har på ingen måte hjulpet HP at de var tidlig innpå med minibærbare som Acer Aspire One, og nå er på hugget med CULV-modellene vi kjenner som Timeline.

Men HP har på ingen måte planer om å la konkurrentene herje fritt, og drar fram en rekke nyheter denne høsten - som ikke uventet blir å finne i butikkene samtidig med slippet av Windows 7 neste måned.

En av de mest spennende - og ikke minst dyre - nyhetene er en ny luksus-serie, som sparker både mot Apple og Sony (men sistnevnte har vi uansett ikke her på berget). HP Envy, som den nye serien heter, kommer i to størrelser - på 13,1 og 15,6 tommer. Av designelementer er det ikke fritt for at vi kjenner igjen en del fra MacBook, forsterket av detaljer som touchpad av glass og chassis med magnesiumlegering.Av innmat er det ikke spart på så mye i 15-tommeren: skjerm i full HD (1920 x 1080 piksler), Core 2 Quad i7 720QM, ATI Radeon 4830 grafikk, samt både SSD og vanlig harddisk. Den er 2,6 cm tykk og vekten er på knappe 2,3 kilo. Et spesielt "slice" ekstrabatteri som dekker hele undersiden gir deg opp til 7,5 timers kjøretid på batteri. Pris:15 tusen kroner.

Er du ute etter 13,1-tommeren kan du legge to tusen til den summen, mens vekten går ned til 1,7 kilo og tykkelsen til 2 cm. Innvendig får du en CULV-prosessor (Intel SL9400) og svitsjbar grafikk (ATI Radeon 4330) i stedet. Batterilevetiden går dog opp til hele 16 timer(!). Skjermen er av en ny type kalt "Radience Flush Glass", som etter sigende skal være tynnere og lettere, men samtidig være mer lyssterk, gi bedre farger og ha bedre innsynvinkel enn vanlige bærbar-skjermer.En annen liten sak som så avgjort er verd å merke seg er HP Pavilion dm3, en 13,3-tommer som på alle måte sikter i retning av Acers minste Timeline-PC. Pavilion dv3 har en minimalistisk design og et chassis i børstet aluminium, veier 1,9 kilo og har en strømgjerrig prosessor som kan få den til å leve opp til 10 timer på batteridrift. Det vil komme fire modeller på det norske markedet, med Intel og AMD-prosessor og integrert eller dedikert grafikk. Prisen vil starte på 5500,- for AMD-modellen "Arwen", mens toppmodellen "Frodo" vil ha en Intel Core 2 Duo SU7300, Nvidia GeForce G 105M grafikk og koste åtte lapper.

En enda mindre CULV-modell ved navn Pavilion dm1 vil også bli tilgjengelig, med 11,6-tommer skjerm, integrert grafikk og opp til 9 timers batterilevetid. Pris fra fem tusen kroner.

Fortsatt fokus på mønster og design
For privatmarkedet har HP stått på for å skille seg ut med alternative design og bruk av mønstre, noe de i stor grad fortsetter med. Pavilion dv6-serien kommer nå for eksempel med en MTV Artist Edition.

Et annet eksempel vi kan ta er de nye minibærbare, som har modellbetegnelsen HP Mini 110, som kommer i sort, hvit og rosa. I tillegg vil det være en designer-versjon av denne rettet spesielt mot damene (ikke spør oss hvem den rosa er tiltenkt) der Studio Tord Boontje (ikke spør oss om den heller) har hatt en stor finger med i spillet. Denne versjonen kommer med matchende mus og bæreveske, og vil koste 500 kroner mer enn en "standard" Mini 110.Kjappe data: HP Mini 110 | 10,1 tommer LCD | Atom N270 | 1 GB RAM | 250 GB disk | 6 cellers batteri (8 timer) | Bluetooth | 1,1 kg | kr. 3500,-

Vi får også en ny liten Compaq - Mini 311 med 11,6 tommer LCD | Atom N270 | Nvidia ION grafikk | 1 GB RAM | 160 GB disk | 6 cellers batteri (6 timer) | Bluetooth | 1,4 kg | kr. 3800,-

Mer touch
Vi har nylig kikket på hvordan Windows 7 takler touch-skjermer, og her kommer også HP med nye TouchSmart-modeller på 20 og 23 tommer, priset til henholdsvis ni og fjorten tusen kroner. I tillegg får vi en 13,3-tommer med touchskjerm kalt Pavilion dv3.

Av annet nytt på tapeten nevner vi kjapt 18-tommeren dv8 som vil erstatte den store HDX18, og en stasjonær for gaming - HP Pavilion Elite High Performance Edition. Den vil ha siste generasjon firekjernes Intel-prosessor, 6 GB minne og Nvidia GeForce GTX260 med 1,8 GB RAM.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen