Sikter inn mot gylden mann.

Frank L. Stavik i AS FIDALGO skriver i en pressemelding at filmens amerikanske distributør, IFC, ifølge Variety har bestemt seg for å framskynde premieren av "Gomorra". På den måten kan filmen være aktuell kandidat for nominasjoner tilknyttet Oscar i samtlige kategorier, ikke bare som Beste Fremmedspråklige Film.

Bevoktes av livvakter

"Gomorra" har fått så positive tilbakemeldinger fra kritikerne verden over at distributøren, i samråd med produsenten, har bestemt seg for å nominere filmen i flere kategorier. For å kvalifisere seg, har filmens premiere blitt flyttet til desember, i Los Angeles, og blir så distribuert bredt fra januar 2009.

"Gomorra" tegner et utilslørt bilde av mafiaen i Napoli.


- Jeg vet at det ikke er så veldig sannsynlig, men filmen fortjener det, sier produsent Domenico Procacci i en pressemelding.

"Gomorra" er basert på Roberto Savianos internasjonale bestselger om mafiaen i Napoli, en usminket fremstilling som har medført at forfatteren i dag blir bevoktet av livvakter døgnet rundt.

Grand Prix

Regissør Matteo Garrone fjernet mye av den journalistiske dokumentasjonen som gjennomsyrer boken for å kunne skape et tettere drama og filmen ble godt mottatt av norsk presse da den hadde kinopremiere 10. oktober. Forsåvidt et av de første landene filmen ble kinolansert utenom Italia.

Filmen er imøtesett med stor forventning i USA etter visninger på filmfestivalene i Toronto, New York og AFI film festival. Blant de som har vært mest positive til filmen er ingen ringere enn regissør Martin Scorsese som selv har noen solide mafia- og gangster-filmer på samvittigheten.

"Gomorra" er blitt omtalt av kritikere som et knyttneveslag av en film som på naturalistisk og nærmest dokumentarisk vis synliggjør brutaliteten og blottlegger voldens virkelige ansikt.


"Gomorra" mottok Grand Prix under Cannes-festivalen i mai og den er blitt den mest suksessfulle italienske filmen på hjemmemarkedet i 2008 med en inntekt på ca. 90 millioner kroner så langt. Filmen har dessuten fått bred distribusjon internasjonalt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen