(Bilde: Hasselblad)

Sikter mot stjernene

Hasselblads rekomponering av Sony RX100 er av den luksuriøse sorten.

Mange var nysgjerrige på Hasselblad og Sonys samarbeidsforsøk på en månelanding med Hasselblad Lunar. Dette var bare en slags redesign av Sony NEX-7 og skuffet dermed mange entuasiaster.

Nå har Hasselblad gjort det igjen. De har rett og slett tatt et Sony-kamera, pusset på utseendet og menyen og lansert det som et nytt kamera. Det kameraet de har tatt for seg denne gangen er Sony Cyber-shot RX100 som kom på markedet i fjor.

Kosmetiske endringer

Hva er det egentlig som er gjort med det? Skal man tro nettsiden så er det ikke så mye. Kameraet er akkurat det samme innvendig, med akkurat den samme bildebrikken og akkurat den samme optikken. Til gjengjeld har de redesignet hele menysystemet og gitt utsiden en skikkelig overhaling.

Hasselblad Stellar i Zebra Wood-utforming.
Hasselblad Stellar i Zebra Wood-utforming.Foto: Hasselblad

Ut i fra det lille vi har av informasjon så skal kameraet komme i hele syv forskjellige utgaver, der forskjellen er fargen på (og kanskje materialet) grepet. I tillegg vil Hasselblad bytte ut Sony-logoen med en stor H. Det er med andre ord ikke de voldsomme endringene som blir gjort når noen av Sonys RX100-kameraer bytter navn til Hasselblad Stellar.

Les også: Vi tok en sniktitt på Sony RX100 Mark 2 og Sony RX1R

Interessant nok er det den gamle modellen av RX100 som er brukt til å lage Hasselblad Lunar, og "hvorfor det?" er et naturlig spørsmål som dukker opp. Mye av grunnen er nok at Sony akkurat har gjort RX100 Mark 2 tilgjengelig for salg og at selskapet nok vil se sitt snitt til å tjene flere Yen på sin gamle modell.

Hasselblad Stellar med mahogni-grep.
Hasselblad Stellar med mahogni-grep.Foto: Hasselblad

Norsk pris eller når produktet blir tilgjengelig vites ikke, men vi kan vel nærmest garantere at det ikke blir billig.

Kilde: Hasselblad

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen