Sikrere med et par klikk

I fjor høst skrev vi om noen nettjenester som lot deg laste ned populære og ofte brukte småprogrammer fra samme sted. Dette kan være kjekt når du er ute etter alternativer til tyngre (eller dyrere) programvare - og da spesielt om du skal ha mange programmer på gang, som etter en reinstallering av operativsystemet.

Men hvis du er en av dem som er spesielt opptatt av programvare som skal ivareta sikkerheten din finnes det bedre alternativer, som for eksempel Security Software Downloader. Dette lille programmet gir deg en grei oversikt over aktuell programvare som skal kunne beskytte deg mot virus, spionprogrammer og andre uhumskheter. I tillegg finner vi noen andre populære verktøy som CCleaner og Process Explorer.

SSDownloader egner seg kanskje ekstra godt for deg som ikke helt vet hva du vil ha. Dersom du klikker på spørsmålstegnet til høyre for hvert program får du nemlig opp en liten forklaring på hva programmet gjør, og om det er vanskelig å bruke. Du får også oppgitt prisen (i dollar) på fullversjonen dersom det er en av prøveversjonene som du da må betale for etter en viss tid.Programmet hjelper deg også med å laste ned alle sikkerhetsapplikasjonene, men installerer dem ikke. Og før du nå går bananas og huker av over hele linja minner vi deg på at det slett ikke er sikkert at du trenger så mye mer beskyttelse enn du allerede har. Windows XP og nyere har for eksempel allerede innebygd brannmur, og du klarer deg fint med ETT antivirusprogram - ellers blir det lett sånn som med kokker og søl.

Les også: Trenger vi egentlig sikkerhetskjempene?
 
Security Software Downloader er for Windows og fri programvare (åpen kildekode). Det kjøres uten å måtte installeres først og kan lastes ned fra SSDownloaders hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen