Sikrere brannmurer underveis

Alternativ tekst mangler

Distributed Denial of Service (DDoS)-angrep er masseangrep på én datamaskin som kommer fra flere datasystemer. Systemene som gjennomfører angrepene er gjerne infisert av en trojansk hest.

DDoS-angrep brukes gjerne til å sette webservere ut av drift slik at nettsider ikke fungerer lenger. Dette er en aktuell problemstilling for leverandører av hjemmesider, webhotell og brukere av disse.

Nå skal en ny prototype for brannmurer være under utvikling, som påstås å kunne blokkere DDoS-angrep som bombarderer en bestemt server. Prototypen har fått navnet Diadem Firewall, og er utviklet av forskere ved University of Tuebingen i Tyskland Germany, men har foreløpig ikke resultert i noe konkret produkt.

Prototypen bruker en kombinert maskinvare- og programvarebasert løsning, og opererer mer mot grensen av et nettverk enn på innsiden. Løsningen er videre basert på en bestemt policy. Dagens brannmurer bruker som regel ikke en slik policy-basert løsning.

I tillegg bruker prototypen en kombinasjon av inntrengerblokkering og filterteknologier, som kan oppdage unormal adferd på enkelte PC-er i nettverket. En brannmur som er basert på prototypen skal kunne sette i gang handlinger basert på dette. Brannmuren kan for eksempel slå av en PC i et nettverk dersom den plutselig mottar unormale mengder med data.

Utviklingen av prosjektet startet i 2004. Prosjektet får økonomisk støtte fra EUs Information Society Technologies, og fra en rekke selskaper som IBM, Imperial College London og Jozef Stefan Institute i Slovania.

Internett-leverandørene France Télécom SA og Polish Telecom skal etter planen starte med testing av produkter basert på den nye prototypen i september.

Les mer om prosjektet på nettsiden diadem-firewall.org, og i dette PDF-dokumentet, som beskriver prosjektets status i juni i fjor.

(Kilder: Personal Computer World, InfoWorld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen