Sikkerhetshull til salgs

I desember fortalte vi om at informasjon om et sikkerhetshull i regnearket Microsoft Excel ble lagt ut til salgs på nettauksjonen eBay. Hensikten med dette skal ikke være ondsinnet, men budrunden ble stoppet før sikkerhetshullet ble solgt.

Nå melder nettstedet eweek.com om salg av koder som utnytter et WMF-hull i Windows som ble oppdaget i desember. Prisen var 4000 dollar (27 000 norske kroner) for hver kode. Det er russiske hackergrupper som skal ha tilbudt kodene.

De første kodene dukket opp i desember to uker før antivirusselskapet var klare med oppdatering for sårbare WMF-bilder. Tirsdag 27. desember dukket den første nettsiden opp på Internett med et ondsinnet WMF-bilde - og deretter dukket flere og flere slike nettsider opp. Det første notatet fra Microsoft om denne sårbarheten ble først offentliggjort 28. desember, og Microsoft slapp den kritiske oppdateringen torsdag 5. januar.

Det skal visstnok ha vært medlemmer av russiske undergrunnsbevegelser som først oppdaget sårbarheten. Dette gjør saken ikke mindre alvorlig og det tyder på at det finnes et marked for koder som misbruker sikkerhetshull i Windows.

Kilde: eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen