Sikkerhetshull selges på auksjon

Detaljert informasjon rundt et såkalt "Zero-day" sikkerhetshull i regnearket Microsoft Excel er nå lagt ut til salgt på Internett-auksjonen eBay. "Zero-day" betyr at informasjonen om hullet foreløpig ikke er tilgjengelig på Internett. Dette melder den australske avisen The Sydney Morning Herald.

Hullet ble ifølge selgeren oppdaget 6. desember, og en detaljert rapport om hullet skal allerede være sendt til Microsoft. Microsoft, som visstnok undersøker saken nå, vil trolig ikke ha noen oppdatering klar før om noen måneder.

Startprisen for sikkerhetshullet var satt til 1 cent (7 norske øre), men prisen er nå kommet opp til 60 dollar. Hensikten med å legge ut informasjon om hullet for salg skal ikke være å gjøre skade. Vedkommende som vinner budrunden må sverge at de ikke bruker informasjonen på en ondsinnet måte, men kun til opplæring eller forskning. En del av overskuddet av dette salget skal gå til prosjekter innen åpen kildekode.

Ifølge nettstedet theregister.co.uk har nettauksjonen eBay nå stoppet budrunden. Grunnen er at denne type salg oppfordrer til ulovlig virskomhet, selv om selgeren mener hensikten ikke er ondsinnet. De mener denne typen informasjon bør være gratis.

Det aktuelle sikkerhetshullet i Microsoft Excel kan føre til at en angriper får uønsket kontroll over Windows hvis brukeren åpner et ondsinnet Excel-dokument. Les mer om sikkerhetshullet på securityfocus.com.

Kilde: smh.com.au, theregister.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen