Sikkerhetshull i Windows 2000 og XP

Microsoft har varslet om en sårbarhet i RPC-porten som påvirker både Windows 2000 og XP. Hullet kan utnyttes med et DoS-angrep og en ondsinnet person kan dermed få tilgang til PCen. Hullet skal være mindre sårbart i Windows XP med SP1 installert fordi angriperen trenger autentisert tilgang til Windows for å kunne utnytte sårbarheten. Sårbarheten kan føre til enkelte tjenester i Windos slutter å reagere.

Remote procedure call (RPC) er en protokoll som gjør at tjenester på én Windows-PC enklere skal kunne få tilgang til tjenester på en annen Windows-PC. RPC bygger i utgangspunktet på en åpen kildekode, men Microsoft har laget sin egen versjon av den. Dette er ikke første gangen det er oppdaget en sårbarhet i RPC-porten.

Micrsoft er foreløpig ikke mottatt rapporter om at noen har prøvd eller lykkes med å utnytte denne sårbarheten og de har heller ikke sluppet ut noen sikkerhetsoppdatering for denne sårbarheten. De anbefaler brukere å ha aktivert brannmur i PCen. Brukere bør også sørge for å ha Windows oppdatert. Les flere gode råd om bedre sikkerhet i Windows på microsoft.com/protect. Denne nettsiden om sikkerhet finnes også på norsk.

Kilder: betanews.com, microsoft.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen