Sikkerhetshull i MS Word

Alternativ tekst mangler

En rekke sikkerhetsselskaper melder om et sikkerhetshull i tekstbehandlingsprogrammet Microsoft Word, og det er allerede kjent at angripere har prøvd å utnytte hullet i Kina og Taiwan. Microsoft har fortsatt ikke sluppet noen oppdatering som fikser hullet, men de jobber med saken ifølge denne bloggen fra Stephen Toulouse i Microsoft.

Det aktuelle sikkerhetshullet skal gjelde både Word XP og Word 2003. Programmet Word Viewer skal ikke være påvirket. Sårbarheten kan utnyttes ved at en bruker åpner et Word-dokument som er mottatt som et e-post-vedlegg, eller som er lastet ned på en annen måte. PC-en blir da infisert med en trojansk hest som kan skjule seg for antivirusprogrammer. Det installeres også en bakdør slik at den trojanske hesten kan kommunisere med en server utenfra.

Det finske antivirusselskapet F-Secure har gitt den trojanske hesten navnet "Ginwui.A", og den skal blant annet gi en angriper muligheten til å slette filer og mapper på en infisert PC. Trojaneren kan identifiseres med følgende nøkkel i Windows-registeret:

[HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows]
"AppInit_DLLs" = "%WinSysDir%\winguis.dll"

Microsoft skal ha oppdatert sikkerhetstjenesten safety.live.com slik at den skal kunne fjerne den aktuelle trojanske hesten. Programvaregiganten skal i tillegg ha varslet sine partnere i Virus Information Alliance slik at antivirusprogrammer kan oppdateres.

En sikkerhetsoppdatering for Word skal nå være under utvikling, men den blir trolig først sluppet 13. juni sammen med andre oppdateringer som Microsoft pleier å slippe én gang i måneden. Brukere av Word XP og Word 2003 oppfordres nå til å unngå å åpne ukjente Word-dokumenter som kommer som e-post-vedlegg.

(Kilder: Cnet news.com, Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen