Illustrasjonsbilde
Teknofil
Illustrasjonsbilde

Sikkerhetshull i Facebook har vært åpent i et år

Selskapet innrømmet det først i helgen.

Seks millioner Facebook-brukere har blitt påvirket av et sikkerhetshull som har spredt telefonnummer og e-post-adresser til uautoriserte brukere helt siden 2012. Det innrømmet selskapet selv natt til lørdag norsk tid, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Lekkasjene startet allerede i fjor, men Facebooks sikkerhetsteam ble først gjort oppmerksomme på feilen denne uken. Hullet ble tettet innen 24 timene etter at beskjeden kom, men da var allerede millioner av brukere rammet.

– Ingenting tyder på ugjerninger

– Det er for øyeblikket ingen bevis som peker mot at denne feilen har blitt utnyttet på en ondsinnet måte, og vi har ikke mottatt klager fra brukere eller sett uvanlig aktivitet på verktøyet eller nettsiden som antyder at ugjerninger har blitt begått, meldte Facebook ifølge nyhetsbyrået.

Selv om denne krenkelsen var begrenset til bare seks millioner av Facebook sine drøyt 1,1 milliarder brukere, meldte selskapet at de er berørt av hendelsen, og de vil jobbe hardt for å sikre at noe slikt ikke skjer igjen.

Nyheten om denne lekkasjen, hvor alle som prøvde å laste ned kontaktinformasjon om sine venner også fikk tilgang til informasjon de ikke skulle ha tak i, kommer knapt et par uker etter nyheten om at USAs hemmelige tjenester skal ha hatt direkte tilgang til å overvåke all aktivitet på blant annet Facebook.

(Kilder: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen