Sikkerhetsforsker saksøkes

Guillaume Tena fant sårbarhetene i 2001, og publiserte disse på sin nettside i mars 2002. Selskapet Tegam, som produserer Viguard antivirus, ble ikke spesielt blide på mannen, og anmeldte han i Frankrike for brudd på kopirettighetslovgivning.

I første omgang søker selskapet en erstatning på €6 000, men selskapet forbereder også en sivil rettsak mot mannen, der de vil kreve €900 000 i skadeerstatning. Ifølge Tenas hjemmeside, viste koden han la ut hvordan programmet virket, demonstrerte noen sikkerhetsfeil, og gjorde noen tester med virkelige virus. Til forskjell fra hva reklamen fremstilte, oppdaget og stoppet ikke produktet '100% av virus'.

Tena er for øyeblikket ansatt som forsker ved Harvard, og synes selskapet reagere på en rar måte, da de i første omgang stemplet han som en terrorist, for deretter å anmelde han. I retten som følge av anmeldelsen avgjorde dommeren at Tena faktisk hadde brutt kopirettighetslovgivningen, fordi deler av koden hans var konstruert etter han observerte nøyaktig hvordan programmet fungerte, såkalt re-engineering.

På sin hjemmeside skriver Tena at domfellelsen mot han på en måte er litt som om Ford solgte biler med defekte bremser. Om jeg skjønte at det var et problem, åpnet panseret og tok noen bilder for å bevise det, og la alt dette ut på min nettside. Da kan Ford saksøke meg under den samme lovgivningen.

Kilde: ZDNet Australia

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen