Pass deg for denne lure-appen

Android Market fremstår som utrygt farvann om dagen. Nå er til og med Googles sikkerhetsfiks imitert til en versjon med en trojaner innabords.

For kort tid siden ble det funnet over 50 falske imitasjoner av programmer med trojansk kode i Android Market. Disse gir full tilgang til telefonen for andre programmer, og dermed kan hackerne bak disse programmene gjøre mye moro med andre folks mobiltelefoner.

Google bestemte seg for å rette problemet ved å sende ut en applikasjon som fikser alle problemene til alle de som tidligere hadde lastet ned trojanerinfiserte programmer. Nå har de imidlertid støtt på et nytt problem: En falsk imitasjon av Googles sikkerhetsprogram har nå dukket opp.

Det er sikkerhetsfirmaene F-secure og Symantec som har funnet programvaren som ligner Android Market Security Tool, men som inneholder en trojaner med navnet Bgserv-A.

Det falske sikkerhetsprogrammet gjør altså ikke noe godt for Android-telefonen din. Hvis du vil installere Android Market Security Tool i den offisielle versjonen, kan du trykke her.

Google har uttalt at de nå arbeider med sine partnere om å lukke sikkerhetshullet.

(Kilder: f-secure.com, comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen