Sikkerhet for virtuelle maskiner

Virtualisering kan medføre tildels større risiko for systemene enn om man kjører tradisjonelt "rett på jernet". Dersom virtualiseringslaget (eks. VMware eller Xen) skulle bli knekt, kan nemlig dette potensielt sette alle de virtuelle maskinene som kjører på toppen i fare ettersom all datatrafikk til VM-ene kan sniffes på hypervisor-nivå.

Mange bedrifter kjører 5-20 VM-er på en enkelt hypervisor, noe som gjerne kan betegnes med å legge alle eggene i en kurv – ikke bare med tanke på maskinvare, men også sikkerhetsmessig.

IBM ruller nå ut sikkerhetsprogramvare som skal gjøre virtuelle miljøer tryggere. Produktporteføljen går foreløpig under kodenavnet Phantom, som er basert på Proventia IPS appliance for VMware.

I første omgang er det kun snakk om en "appliance" som gjør såkalt innbruddssikring, men det vil komme flere produkter i nær fremtid. Trolig vil andre virtualiseringsmotorer (eks. Citrix Xen og Microsoft Hyper-V) bli inkludert senere, men siden VMware er uovertruffen markedsleder på x86-virtualisering skjer den første annonseringen for disse.

VMware har for øvrig gjort det enkelt for tredjeparts programvareleverandører å lage såkalte "appliances" med gratisverktøyet VMware Studio.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen