(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no)

– Sikkerhet er viktigere enn profitt

Det nye initiativet "Secure Our Smartphone", som har gått hardt ut mot mobilprodusentene, vil nå stressteste nye sikkerhetsfunksjoner.

Bare i USA stjeles 113 smarttelefoner hvert minutt. Dette prøver Secure Our Smartphone (S.O.S.) stadig å gjøre noe med. S.O.S. mener at mobilselskaper må prioritere sikkerheten i mobiltelefonen høyere enn proitten. Ved å eliminere andrehåndsmarkedet for stjålne mobiler kan det bli mindre attraktivt å stjele mobiler.

I Norge hadde tallet på mobiltyverier økt med 75 prosent fra første halvår av 2008 til det første halvåret av 2012.

Tester nye sikkerhetsfunksjoner

Selskapet vil nå stressteste iPhone 5 med den nye Activation Lock-funksjonen i iOS 7 og Samsung Galaxy S4 med Lojack for Android. Enhetene vil bli behandlet som om de var stjålet. S.O.S. vil på nåværende tidspunkt ikke avsløre når resultatet blir publisert.

– Å finne en teknisk løsning som fjerner den økonomiske verdien av stjålne smarttelefoner er kritisk for å få slutt på den nasjonale epidemien av voldelig gatekriminalitet kjent som "Apple Picking", skrev Attorney General Schneiderman og District Attorney Gascón fra S.O.S. nylig som en felles uttalelse. 

Slik sikrer du mobilen din mot mobiltyver »

(Kilde: pcmag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen