Sikker Windows

Datavirus
I denne guiden finner du informasjon om datavirus, oversikt over hvilke datavirus som er aktive akkurat nå, gode råd om hvordan du kan unngå datavirus og sist men ikke minst lenker til en rekke gratis antivirus programmer. Se også vårt arkiv med gratis antivirus.

Antivirus programmet Gratis eTrust EZ Armor antivirus er nå tilgjengelig gratis etter en avtale mellom Computer Associates International og Microsoft.

Virus-skanning via Internett
Oversikt over nettsider som tilbyr gratis skanning av datavirus via Internett.

Sjekk portene dine
ShieldsUp er en gratis Internett-tjeneste som sjekker tilstanden til portene i din PC. Du kan velge blant flere typer tjenester, alt etter hva du ønsker å få sjekket.

ZoneAlarm
Dette er en omtale om en gratis brannmur. Et godt alternativ for de som ønsker en enkel men likevel en sikker brannmur. Se også VisualZone, et tilleggsprogram som øker muligheten i gratisprogrammet ZoneAlarm.

Falsk "patch" fra Microsoft
Får du en "sikkerhetspatch" fra Microsoft via e-post, bør du slette den umiddelbart. Microsoft sender aldri slike patcher via e-post. Patcher lastes ned via "Windows Update" eller du kan konfigurere Windows til å laste ned dette automatisk. MSBlaster er et eksempel på ormer som kan spres på denne måten.

Malware
Bruker du Internett, kan du ikke unngå at det før eller senere lastes ned diverse plagsomme programmer på din datamaskin, uten at du er klar over det. Her får du tips om hvordan du kan kvitte deg med slike programmer.

Gratis sikkerhets-programmer
Her finner du oversikt over diverse gratis programmer som har med sikkerhet å gjøre. De viktigste programmene er antivirus og brannmur.

Bruker du en sikker nettleser?
Har du installert noen eller nok sikkerhetspatcher for din nettleser, slik at den ikke har en rekke sikkerhetshull? Her er en test som kan avsløre om din nettleser er sikker nok.

Beskyttelse av filer og mapper
Ønsker du å beskytte enkelte filer eller mapper, slik at ikke andre brukere skal få tilgang? Dette kan ordnes på ulike måter, for eksempel med passord eller kryptering.

Spam
De aller fleste som bruker Internett opplever at spam (uønsket e-post) øker kraftig i omfang, noe som er i beste fall irriterende, men i verste fall tidskrevende og kostbart for både hjemmebrukere og bedrifter. Her finner du informasjon om spam og forslag til tiltak mot spam.

Windows Update
Til slutt en viktig nettside som bør besøkes regelmessig:

Denne nettsiden brukes til å laste ned viktige oppdateringer for Windows, noe som er viktig for sikkerheten.

Bruker du Windows 2000 (SP3) eller Windows XP, har du muligheten å slå på automatisk oppdatering. Dette er et godt alternativ for de som har det travelt og ønsker å slippe å tenke på å laste ned oppdateringer manuelt. Dette er også et meget godt alternativ for de som er usikre på hvordan de installerer oppdateringer.

Kontrollpanel - Automatiske oppdateringer

Har du Windows XP, høyreklikk på "Min datamaskin"

Egenskaper - Automatisk oppdatering

Sett hak ved "hold datamaskinen oppdatert".

Still inn "last ned oppdateringene automatisk..." og klikk på OK.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen