Sikker surfing fra Dell

Dell har lagt ut et gratisprogram som skal føre til sikrere surfing. Programmet har fått navnet "Secure Browser", og det bruker virtualisering til å oppretter en "sandkasse" som kan brukes til å isolere brukerens datamaskin fra potensielt skadelig programvare som eventuelt dukker opp ved surfing.

Programmet skal virke på lignende måte som en teknologi utviklet av Greenborder Technologies, som ble kjøpt opp av Google i 2007, og som etter hvert ble integrert i Chrome. Dell på sin side bruke teknologi fra selskapet Computers in Motion som Dell kjøpte for to år siden.

"Secure Browser" skal kunne omdirigere nettleseraktiviteten til et bestemt område på datamaskinen, og på den måte isolere potensielt skadelig kode. Programmet er basert på nettleseren Mozilla Firefox, pluss tilleggsprogrammene Adobe Flash og Adobe Reader.

Programmet skal også kunne brukes til å opprette både hvitliste og svarteliste av bestemte nettsider, og på den måte definere hvilke side som skal få lov tilgang til datamaskinen, og hvilke som er blokkert.

Last ned

"Secure Browser" kan lastes ned fra kace.com, men nedlasting krever registrering. Programmet krever Windows XP, Vista eller Windows 7, og støtter kun 32-bit Windows.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen