Sikker lagring fra LaCie

Alternativ tekst mangler

LaCie introduserte i sommer en serie med harddisker med innebygget biometrisk tilgangskontroll. Nå er serien utvidet med både kryptering av data og større lagringskapasitet. I tillegg har serien uten kryptering fått en større modell på 120 GB.

Den nye serien benytter enten DES eller triple-DES hardware-kryptering av data. Brukeren kan selv velge hvilken grad av kryptering som skal benyttes, alt etter behovet. Dermed vil sensitive data ligger trygt selv om selve harddisken blir fjernet fra kabinettet. En unik nøkkel på 24 tegn ligger inne i hver enhet.

Harddiskene kommer i kapasiteter på 40, 80 og 120 GB. Rotasjonshastigheten er på henholdsvis 5400 rpm for de minste diskene og 4200 rpm for den største harddisken.

Opp til fem brukere kan legges til på harddisken, med ulike former for rettigheter, alt etter brukernes behov.

Modellene skal komme på markedet i løpet av desember. Veiledende priser skal være 220 USD for modellen med 40 GB, 270 USD for modellen med 80 GB og 400 USD for modellen med 120 GB. I norske kroner vil diskene trolig variere fra rundt 1900 kroner og oppover - ikke direkte billig med andre ord.

(Kilder: Digit-Life og LaCie)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen