Sikker ekstern harddisk

Eksterne lagringsmedier er stadig mer populære og samtidig som etterspørselen stiger, øker behovet for sikkerhet. Apricorn har nå lansert en utgave av sin Aegis Bio harddisk med 640 GB lagringskapasitet. Enheten måler 2,5 tommer og har en fingeravtrykksleser på oversiden.

Krypteringen skjer i selve harddisken via en Oxford Semiconductor-kontroller, hvilket betyr at all data er kryptert selv om sensoren er koblet ut og disken er demontert. Harddisken kan også benyttes som pålogging til nettsider og e-posttjenester via programvaren Protector Suite Token fra UPEK.

I tillegg til 640 GB, finnes det varianter med 250, 320 og 500 GB lagringskapasitet. For dem som vil rive litt i lommeboken, finnes det også to utgaver som SSD i 128 og 256 GB lagringskapasitet. Diskene bruker USB 2.0-grensesnittet.

Prisen for sikkerheten er 159 amerikanske dollar for 640 GB harddisk, eller om lag 1026 norske kroner. 256 GB SSD koster 799 dollar eller 5156 kroner. Tilgjengeligheten her til lands er dog noe usikkert. For mer informasjon, se her.

(Kilde: Hardwarecentral)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen