Sikker brukerautentisering med mobil

Trygg Data AS skal være den norske distributøren for sikkerhetsløsningen etter en avtale med det britiske teknologiselskapet SecurEnvoy, i følge en pressemelding fra Trygg Data.

Teknologien muliggjør sikker brukerpålogging mot en virksomhets ressurser uten bruk av tunge systemer og ulike hardwaretoken. Brukeren trenger kun en vanlig mobiltelefon til rådighet. Løsningen fungerer ved at en passkode blir sendt til mobilen via SMS, en kode brukeren deretter benytter sammen med sitt ordinære brukernavn og passord for å logge på.

Den store fordelen skal være nettopp det at brukeren ikke trenger noen ekstra enheter utover det personen allerede har, nemlig mobilen. Fordeler ved dette igjen er at brukeren ikke risikerer å glemme/miste ekstra enheter, samt at ingen installering av drivere eller lignende er nødvendig for brukeren. Systemet skal også ha protokoller for når det ikke er dekning i et område eller meldinger blir forsinket.

Salgssjef Are Fagerheim i Trygg Data sier at man ved å bruke denne løsningen kan spare ca. 70% i investeringskostnader og inntil 40% i årlige kostnader i forhold til markedslederen RSAs engangspassordtoken.

Løsningene er designet for bruk med brannmurer, IPSec VPN, SSL VPN, Wi-Fi, Web, OWA og terminalserver (Seriell og ICA/RDP). Det skal eksistere samarbeidsavtaler med de fleste store produsenter av kommunikasjonsteknologi.

(Kilde: Pressemelding fra Trygg Data AS)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen