Test

Sigrun & the Kitchen Band - Blackcurrant and Other Berries

"Blackcurrant and Other Berries" er skrevet og komponert av Harstadjenta Sigrun Loe Sparboe. The Kitchen Band består av Magnus Lund Eriksrud på gitar, Anders Lund Eriksrud på keyboard, rhodes m.m, Jorun Perander på kontra- og elbass og tidligere Madrugada-trommis Simen Vangen på... selvfølgelig, trommer. Sluttproduktet er rolig visepop med et trivelig, stort sett akustisk lydbilde, men med et par ordentlig irriterende aspekter.

Mer variasjon, takk

Sigrun Loe Sparboe har masse talent, men sliter med å vise det frem på denne skiva.
Sigrun Loe Sparboe har masse talent, men sliter med å vise det frem på denne skiva.

Hva Sigrun Loe Sparboe selv har gjennomlevd er fullstendig irrelevant og ikke rent lite uinteressant (parolen lyder: død over personfokuseringen i norsk kulturliv), så la oss unngå linjer som ”hun skriver av seg kjærlighetssorgen” eller lignende floskler. Faktum er at det her er flere søte historier om kjærlighet og samliv, og ikke minst om samlivsbrudd og kjærlighetssorg. Første nummer ut, Your joke, er muligens en typisk historie, men den går rett hjem i hjerterota. Flere enn én mann burde få dårlig samvittighet av å høre den. Påfølgende Sweet stage har noen fine linjer: «With blueberries between our teeth/Hands and silly questions/Reflecting our sweet stage». Spor seks I still wonder er en fartsfylt låt om fordums kjærlighet, og er et musikalsk lyspunkt blant en mengde forholdsvis like låter.

Og dét, at låtene er altfor like, er ett av platas problemer. Det blir for ensformig, både hva vokal og komposisjoner angår. Sparboes vokal er pen, følsom og engasjert, men det er to ting som mangler: større spekter og bedre engelskuttale. Det føles nesten som mobbing hver gang en er nødt til å påpeke at noens engelskuttale ikke holder mål, men det er i hvert fall mulig å gjøre noe med, og det bør man, for er det noe som er irriterende i en ellers fin låt, så er det stuk med engelske ord. Gud bevare, det er lov med et visst dialektisk preg, men det skal være engelsk, tross alt. Når det er sagt: det er ikke ille som det kan høres ut her, men det er faktisk irriterende til tider.

Sigrun (høyre) og hennes musikanter har laget en vaklende, men dog sjarmerende skive. Jorun Perander (nr. 2 f.v.) utmerker seg som en god bassist.
Sigrun (høyre) og hennes musikanter har laget en vaklende, men dog sjarmerende skive. Jorun Perander (nr. 2 f.v.) utmerker seg som en god bassist.


Hjerte/smerte

"Blackcurrant and Other Berries" består av elleve låter. Dessverre er det enkelte av låtene som bærer preg av kjærlighetssorg på pikerommet, finurlig nedtegnet på en tårevåt dagbokside, og, som man gjerne vet etter å hatt kjærlighetssorg på pikerommet, eller gutterommet for den saks skyld, bør ikke disse dagboksidene finne veien ut i offentligheten. Ambivalensen knyter seg i mellomgulvet når det er så stort spenn Sigrun og musikantene fra kjøkkenet leverer her. Man har det helt banale, som i Beginning of the end: «All the long days and the sleepless nights/waiting for you to call/Have you changed your mind? Is there something wrong?/I really need to know», og det gode, som i Stand: «Do you feel the music like you used to do?/Do you know who you are now?/Try to stand/Do you feel the air like you used to?» I sistnevnte anes også en noe dypere historie enn i de andre låtene, hvilket er befriende. Det hadde ikke vært så dumt å satse på flere tekster med dypere innhold, for slik kanskje å få litt mer bitt, og litt mer risiko, til neste forsøk.

Det er forbannet vanskelig å bedømme denne plata. Det er så mange ankepunkter at den raser nedover på skalaen, mens den fortvilet, i fallet, utstråler så mye sjarm at den faktisk klarer å bremse. For hvis du ikke hører på den for lenge av gangen, kanskje bare tar en låt i ny og ne, er det låter å bli i godt humør av, fine låter. Det store stikkordet, i den grad et stikkord kan bli stort, kanskje heller betydningsfullt, ja: det betydningsfulle stikkordet her er sjarm. Og man kommer som kjent et langt stykke på vei med sjarm.

Konklusjon

Sigrun & the Kitchen Band har helt klart potensiale. Forhåpentligvis blir de verste pikeromsklisjeene luket vekk, forhåpentligvis blir Sparboe en guru på engelsk i løpet av turneen de nå er godt i gang med, og forhåpentligvis tør hun og bandet etter hvert å slippe seg litt mer løs innenfor de rammene de har satt seg selv. Og da, hvis de i tillegg kjører en ekstra korrektur på omslaget (dette er pent designet, men skjemmes av skrivefeil og ulikheter, i tekstene, i forhold til plata), er det gode muligheter for at plate nummer to blir langt mer enn bare sjarmerende.

Sigrun and the Kitchen Band Blackcurrant and Other Berries   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen