Signaldrepere selger som hakka møkk

De fleste er vel lei av å høre andre mennesker prate høylytt i mobiltelefoner. Det er nok grunnen til at apparater som blokkerer mobilsignaler har blitt stadig mer populære.

Les også:
- Alle bøllers drøm
- Vi gir blaffen i mobilforbud
- Sparker mobilbablende bussjåfører


Teknologien er ikke ny, men populariteten til slike apparater, vokser rask. Apparatet er like stort som en pakke med sigaretter, og like enkel å skjule. Mer info om apparatet og tilgjengelighet finner du i denne artikkelen.

Å forstyrre radiosignaler som brukes av mobiltelefoner er i tillegg ulovlig i USA, og straffbart med inntil 11.000 dollar noe som tilsvarer cirka 55.000 norske kroner for den første gangen dette skjer.

Ulovlig, men populært
På tross av at det er ulovlig, er dette en påbegynt trend som får mobiloperatørene til å bekymre seg. Telegraph.co.uk opplyser at  flere hundre slike blir solgt hver måned fra flere signalblokker-leverandører.

Noen produsenter ønsker å endre reguleringene slik at det i noen tilfeller blir lovlig å drepe signalene. Av disse var det to selskaper som bad om tillatelse for å bruke signalforstyrrere til å blokkere fengselsinnsattes ulovlige mobilsamtaler.

Mobiloperatørene mener på sin side at kriminelle kan hindre mennesker i å kommunisere ved en krisesituasjon.

I terapi
Majoriteten av de som kjøper signalforstyrrere, vil ha de for egne interesser. Dette er som regel å ende irriterende samtaler av medpassasjerer, eller mennesker som snakker i telefonen på restauranter eller kino. Kjøpere er ofte identifisert som restauranteiere, hårsalong- eller hotelldrivere og bussjåfører.

En gruppeterapi-leder trengte et apparat for å ende avbrytelser i en av gruppene hans. Behovene er altså mange, og dette stiller et interessant, etisk spørsmål; Hva er verst? Å forstyrre andre mennesker med sine høylytte mobilprating, eller å skru av andres mobilsignaler?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen