Sigmas keiser får nye klær

Sigmas keiser får nye klær

Spesialutgavenav Sigma SD1 er ikke for alle – men den er absolutt synlig.

Tidligere i sommer lanserte Sigma råtasskameraet SD1. Med en prislapp på 50.000, er kameraet med 15 megapiksels oppløsning langt fra allemannseie. Som om ikke det var nok, lanserer Sigmas tyske avdeling nå en eksklusiv, begrenset versjon av SD1.

Versjonen har fått navnet «Wood Edition» og har, som navnet antyder, et trepreg. Helt konkret er det snakk om at kamerahuset har blitt påkledd et skall av tre, laget av det som skal være en sørøst-asiatisk tresort.

Skallet skal etter sigende ta rundt 60 timer å kutte til, pusse og polere.

Syns du dette høres ut som noe som hører hjemme i fotoutstyrssamlingen din, bør du stålsette lommeboka di. Spesialversjonen har en anbefalt utsalgspris på drøye ti tusen europenger, noe som tilsvarer om lag 77.000 norske kroner.

Hva den norske prisen eventuelt vil ligge på, vil antagelig ikke være en aktuell problemstilling å spekulere i. Sigma SD 1 «Wood Edition» skal etter planen kun lages i ti eksemplarer, og disse er kun tilgjengelig ved direkte forespørsel hos Sigma Germany.

Ny firmware

Det er ikke bare utsiden av SD1 som får en liten overhaling. Nå slipper Sigma nemlig nok en firmwareoppdatering til flaggskipet. Denne firmwareoppdateringen kommer i tillegg til oppdateringen som kom tidligere i høst.

Den gang fikset oppdateringen blant annet stabilitetsproblemer. Når versjon 1.03 nå slippes av firmwaren, loves SD1-brukerne bedre automatisk hvitbalanse, forbedret bildekvalitet ved ISO 3200 og ISO 6400, samt forbedret nøyaktighet for den evaluerende lysmålingen og bedre kontroll over blitsen.

Den nye firmwaren kan hentes her.

Les også: Sigmas nye flaggskip får prislapp

(Kilde: Photoscala.de

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen