Sigmas høstslipp

SD15

Den viktigste nyheten er en ny speilrefleksmodell, SD15, som skal erstatte det eksisterende SD14. Det som er spesielt med Sigmas speilreflekskameraer er Foveon bildebrikken, som håndterer farger på en langt bedre måte en tradisjonelle brikker som konkurrentene bruker.

Nytt speilrefleks fra Sigma.
Nytt speilrefleks fra Sigma.

Bildebrikken, Foveon X3, er den samme som på SD14, og er oppgitt til 14 megapiksler. Egentlig er den bare på 4,7, men med litt interpolering og litt kreativ telling, kan man komme til 14.

Forrige versjon fikk hard kritikk da vi testet det fordi det var tregt på omtrent alle måter. En av nyhetene i denne versjonen er en ny prosessor, True II, som nettopp skal øke hastigheten. Så vi får håpe det løser noe av problemet.

SD15 har også fått større skjerm enn forgjengeren. Nå er den på 7,6cm ( 3 tommer). Den forrige skjermen var av slett kvalitet. Det kan se ut som Sigma har gjort noe med også dette problemet.

Det vi savner på disse kameraene er egentlig (jeg trodde aldri jeg skulle si det) høyere oppløsning. 4,7 megapiksler er lite i dag, og for at kameraet skal komme til sin rett med skarphet og fargegjengivelse, så har du bare 4,7 megapiksler å operere med. Til tross for den lave oppløsningen, er det ikke spesielt lavt støynivå på kameraet. Så hvis man hadde klart å lage dette kameraet med for eksempel 8 megapiksler, og et støynivå på linje med de store produsentene, hadde det vært svært spennende. Slik det er nå, blir dette et nisjeprodukt.

 

DP2

DP2 litt raskere og litt
DP2 litt raskere og litt "riktigere" optikk.

DP2 er en ny versjon av Sigmas entusiastkamera. Det er et relativt lite kamera med samme bildebrikke som SD15, men med fastoptikk 24,4mm f/2.8 (tilsvarende 41mm i fullformat). Objektivet er nytt fra DP1. Også DP2 har fått den nye prosessoren, True II.

Dette er et kamera i et ettertraktet segment, nemlig ”små kameraer med stor bildebrikke og god optikk”. Sigma var først ute her, men kameraet ble aldri noen suksess. Med optikk som kanskje er mer attraktiv for de fleste, og raskere betjening, kan dette være et mer aktuelt alternativ. På den annen side har Sigma nå fått konkurranse fra Panasonic og Olympus med Micro FourThirds.

Normalzoom med HSM og høy lysstyrke.
Normalzoom med HSM og høy lysstyrke.

24-70mm f/2.8 EX DG HSM

Sigmas 24-70mm f/2.8 har vært svært populær i mange år. Den er optisk meget god, og koster en tredel av tilsvarende fra for eksempel Nikon eller Canon. Men objektivet har vært digert, og med langsom, støyende autofokus. Dette har Sigma nå gjort noe med, og lansert en versjon med HSM-motor (rask og lydløs fokusmotor) og i langt mer kompakt utførelse.

Flere fatninger

I tillegg har det kommet utgaver av eksisterende objektiver med nye fatninger. Dette gjelder følgende:
- 50mm f/1.4 EX DG HSM for FourThirds
- 4,5mm f/2.8 EX DC Circular fisheye HSM for Sony og Pentax
- 10mm f/2.8 EX DC Fisheye HSM for Sony og Pentax
- EM-140 DG makro ringblits for Sony og Pentax
- APO TELE CONVERTER 1.4x EX DG for Sony
- APO TELE CONVERTER 2x EX DG for Sony

Priser og tilgjengelighet er ikke kjent i skrivende stund.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen