Sigma offentliggjør priser på nye objektiver

De tre nye objektivene fra Sigma er en interessant kombinasjon. I utgangspunktet ser dette ut som en kombinasjon som utfyller hverandre veldig godt. Det er ett superzoom allround-objektiv som dekker de vanligste brennviddene, samt teleområdet. Så er det en vidvinkelzoom som gir deg alt du måtte drømme om av vidvinkel, og som ikke det var nok, så er det også et lyssterkt objektiv til fotografering i dårlig belysning, eller når du trenger liten dybdeskarphet.

Men det ser ut som disse objektivene ikke er regnet som en kombinasjon, siden de prismessig retter seg mot ulike segmenter. 18-200mm er en rimelig og kompakt løsning for dem som ønsker å kun ha ett objektiv, og slippe å drasse med seg en masse utstyr hele tiden. De to andre er dyrere objektiver, og til mer spesialisert bruk, og vil være for mer avanserte brukere, og brukere med spesielle behov. Det ser man både ut fra byggekvalitet, benyttede teknologier, og pris.

Prisen på 10-20mm er som ventet en god del lavere enn tilsvarende objektiver fra Nikon og Canon, og har en anbefalt utsalgspris på £370. Riktignok har den dårligere lysstyrke enn originalobjektivene, men mange vil være villig til å ofre det for å spare noen tusenlapper.

30mm f/1,4 skal koste ca £320, og sammenliknet med for eksempel Canon sin 35mm f/1,4L, er dette omtrent en tredel av prisen. Men dette er to vidt forskjellige objektiver, i og med at Sigma sitt objektiv kun passer på kameraer med redusert bildesirkel. Da blir det riktigere å sammenlikne med Canon 50mm f/1,4, som er normalobjektiv for 35mm kameraer. Da ser vi at Sigmas objektiv er like dyrt eller dyrere enn originalobjektivene, og det er jo litt pussig. Hvis du ikke er absolutt skal ha denne brennvidden, men først og fremst et lystterkt objektiv, så vil nok de fleste velge originaloptikk framfor Sigma. Både Nikon og Canon har også 35mm f/2 som er billigere enn denne, men har en blender mindre.

Prisen på 18-200mm ble offentliggjort en tid tilbake, og er på 2995,- kroner i Norge.

Objektivene vil snart bli sendt ut til forhandlere, så får vi se hva gateprisen blir når de kommer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen