Sigma kjøper Foveon

Foveon ble grunnlagt i California i 1997 og ble historiske da de lanserte den såkalte trelags sensorteknologien de også er blitt mest kjent for. Tilsvarende gammeldags film, leser Foveon-sensoren de blå, grønne og røde lysbølgene hver for seg i tre lag. Bayer-sensoren som sitter i andre digitalkameraer, filtrerer fram farger fra piksler som ligger parallelt i et mosaikkmønster. Foveon-teknologien utnytter mer av lyset og gjengir mer presise farger enn Bayer-sensoren som sliter spesielt i gjengivelse av fargeoverganger.

Dette kom også fram da vi testet Sigma SD14 her i Akam. Kameraet fikk fram nydelige farger med rene overganger. Problemet lå dessverre i oppløsning. For selv om Sigma skiltet med 14 megapiksler (4,7 MP i tre vertikale lag), leverte Foveon-sensoren ca på høyde med en Bayerfilter-sensor på seks-åtte MP.

Sigma er den eneste kameraprodusenten som bruker Foveon, og mangelen på interesse fra andre merker i konsummarkedet har nok vært med å holde teknologien tilbake. Vi håper Sigma med oppkjøpet vil satse masse penger på utviklingen av Foveon, slik at støy og oppløsningssvakhetene rettes opp. Med Sigmas rimelige optikkpark vil vi da kunne få et komplett kvalitetskamera som virkelig kan regnes med.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen